«Για άλλη μια φορά εμπιστευόμαστε την ντόπια δημιουργία» δηλώνει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, η κα Σοφία Μενεσελίδου λίγο πριν παραδώσει την σκυτάλη στον διάδοχό της. Μιλά με ενθουσιασμό για το έργο που παρουσιάζει στην παιδική σκηνή, έργο της Ζωής Βαλάση: «Ο Κλέφτης των Αστεριών», σε σκηνοθεσία Μυρσίνης Λαντζουράκη και σημειώνει: ««Θεωρώ ότι έχουμε δικαιωθεί. Ξεκίνησαν οι παραστάσεις για τα σχολεία με πολύ θετική ανταπόκριση. Για ένα μήνα νηπιαγωγεία και δημοτικά του Νομού θα περάσουν από το ΔΗΠΕΘΕ με ένα μικρό αντίτιμο των 5 ευρώ και δωρεάν για τα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν. Στο τέλος κάθε κύκλου το ποσοστό αυτό των παιδιών ανέρχεται στο 20% επι του συνόλου των παιδιών που παρακολουθούν τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ».

Η κα Μενεσελίδου δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όλη την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού γιατί, όπως λέει, εμπιστεύεται το ΔΗΠΕΘΕ ως έναν φορέα ποιοτικής θεατρικής παραγωγής. Μιλώντας για την ολοκλήρωση του δικού της κύκλου στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κάνει λόγο για μια «γεύση» ικανοποίησης που της αφήνει η συνεργασία με το ντόπιο δυναμικό. «Η μεγάλη μου ικανοποίηση είναι η στροφή που θέλησα να κάνω στο θέατρο και να στηριχτούμε κατά κύριο λόγο στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και συνέπλευσε μαζί μου όλο το Δ.Σ. Θεωρώ ότι αυτή είναι η μεγάλη μου κατάκτηση και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί και τα επόμενα χρόνια.»

Όσον αφορά σ΄αυτά τα οποία δεν επιτεύχθηκαν; «Είναι πολλά» παραδέχεται και εξηγεί «Θεωρώ ότι βήμα το βήμα, χρόνο το χρόνο θα τα πετυχαίνουν οι επερχόμενοι.» Τέλος, ζητά χρόνο για να μιλήσει για τον νέο της ρόλο και τα Ελευθέρια των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό. «Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Θα μου αφήσετε λίγο χρόνο και στις αρχές του Δεκεμβρίου θα είμαι σε θέση να πω πού ακριβώς βρισκόμαστε.»
Φώτο: Σοφία Μενεσελίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: