Προτροπή προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ από το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης για την έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται στην αγορά.

Το Σωματείο ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης απέστειλε το παρακάτω κείμενο προς τον Υπουργό Υγείας, Κικίλια Βασίλη και τον Πρόεδρο του ΕΟΦ, Κοντοζαμάνη Βασίλη, σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων από την αγορά.
«Αξιότιμοι κύριοι, το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης βρισκόμενο σε ένα γεωστρατιγικά ευαίσθητο σημείο της Ελλάδας, δέχεται καθημερινά από τα μέλη του παράπονα, μουσουλμάνους και χριστιανούς, σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων. Παρακαλούμε όπως το επίσημο κράτος επανεξετάσει το θεσμικό και νομικό πλαίσιο εισαγωγής φαρμάκων και το κοστολόγιο αυτών, καθώς επίσης να γίνει ανάχωμα στην εξαγωγή φαρμάκων από τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείας προς τα ξένα κράτη.

Ευελπιστούμε στην ευαισθησία σας επικαλούμενοι και τους νόμους του προαιρετικού πρωτοκόλλου της Ευρώπης για τα άτομα με αναπηρία του 2012 για ανεμπόδιστη εφαρμογή παροχών και υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες αυτών.»

Μοιράσου το άρθρο: