Την τέταρτη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 13:00 μ.μ. οι Εκπαιδευτικοί της Ροδόπης, έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, αλλά και σε ολόκληρη την Χώρα, εν όψει της εισαγωγής του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης για την Παιδεία την άλλη εβδομάδα στη Βουλή.


Αιχμή του δόρατος -σ.σ. φυσικά και παραμένει το θέμα των προσλήψεων με μόνιμο προσωπικό-είναι η μη συναίνεση των Εκπαιδευτικών στην απευθείας μετάδοση του μαθήματος-live streaming- που γίνεται στις τάξεις και για εκείνους τους μαθητές που βρίσκονται στο σπίτι τους για κάποιο λόγο.
Αν και ανοίγουν τα Δημοτικά την άλλη εβδομάδα, ακόμα δεν γνωρίζουν με πόσα παιδιά και με πόσους Δασκάλους στα σχολεία θα γίνει αυτό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α-Βμιας Ροδόπης, «Οι τρεις Ιεράρχες», Στέφανο Μακρυγιάννη στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Δάσκαλος δεν είναι κάτι στατικό, που πρέπει να ρυθμίζει το μικρόφωνο και την κάμερα, ειδικά για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, που σηκώνεται πολλές φορές από την θέση του και υποστηρίζει στην διαδικασία μάθησης τους μικρούς μαθητές, καθώς υπάρχει ανάγκη.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην διαδικασία την διαδικτυακή υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης πολλά, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της μάθησης.
Επισημαίνεται δε πως το 1/5 των μαθητών δεν έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό στο διαδίκτυο, -λόγω μη κατοχής υπολογιστών-το οποίο πρέπει να έχουν σύνδεση ή δεδομένα για την πρόσβαση όχι μόνο στις πλατφόρμες, αλλά και στο υλικό που ανεβαίνει.
Ωστόσο το πλέον σημαντικό που προτάσσουν οι Δάσκαλοι είναι η απουσία εγγυήσεων για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των παιδιών.
Οι Εκπαιδευτικοί εκφράζουν φόβους πως με την μετάδοση μαθήματος, στόχος είναι να περικοπούν θέσεις και μορφωτικές ανάγκες μαθητών. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μαθητές σε όλη την Ελλάδα, που κάνουν μαθήματα κατ’ οίκον. «Αυτά θα καταργηθούν και θα αναγκασθούν οι μαθητές να παρακολουθούν από το διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Μακρυγιάννης.
Επίσης λείπει η σοβαρή υλικοτεχνική υποδομή από τα σχολεία σε υπολογιστές και πινακίδια-τάμπλετ-. «Η υπουργός Παιδείας φάνηκε ανακόλουθη και σε αυτό πως θα αποστείλει η πολιτεία υπολογιστές και τάμπλετ. Στη Ροδόπη συγκεκριμένα στο σχολείο που διδάσκω εγώ οι ανάγκες είναι για 19 υπολογιστές, ενώ το υπουργείο έστειλε μόνο 4…»
Στο ερώτημα αν είναι πιστεύουν πως θα προχωρήσει σε βελτιώσεις η κ. Κεραμέως, ο κ. Μακρυγιάννης φάνηκε αισιόδοξος, πως θα γίνει κάτι, λόγω του ότι το πολυνομοσχέδιο και πολλές προτεινόμενες ρυθμίσεις συναντούν την καθολική άρνηση των λειτουργών της Εκπαίδευσης.
Ένα άλλο θέμα που τίθεται μετ’επιτάσεως από τους Εκπαιδευτικούς είναι και η μόνιμη πρόσληψη των Καθαριστριών, το σωματείο των οποίων θα δώσει το παρών στη σημερινή κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, -ΕΠΑΛ Κομοτηνής-

Η συνέντευξη του κ. Μακρυγιάννη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Μοιράσου το άρθρο: