«Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σε ένα περιβάλλον σοβαρών δυσκολιών και δυσχερειών και σε ένα περιβάλλον κινητοποιήσεων.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Στέφανος Μακρυγιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Οι Τρεις Ιεράρχες» και δάσκαλος και ο ίδιος στο 13ο ΔΣ Κομοτηνής σχολιάζοντας την επαναλειτουργία των Δημοτικών.

Ο κος Στέφανος Μακρυγιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Οι Τρεις Ιεράρχες»

«Το άνοιγμα γίνεται σε ένα περιβάλλον δυσκολιών διότι τα σχολεία δεν διαθέτουν μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Αυτή τη στιγμή το προσωπικό καθαριότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει μεταφερθεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τις ανάγκες καθαριότητας των Γυμνασίων και των Λυκείων που ήδη λειτουργούν από την προηγούμενη εβδομάδα.» τόνισε ο κος Μακρυγιάννης προσθέτοντας πως «δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα γίνει με την αποτελεσματική καθαριότητα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.» Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου το δεύτερο ζήτημα είναι ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διαφωνήσει , τόσο με την Υπουργική απόφαση και την τροπολογία περί live streaming από τις αίθουσες διδασκαλίας «η οποία», όπως είπε , «δεν έχει προχωρήσει και δεν θεωρούμε ότι θα προχωρήσει διαφωνούμε για σοβαρούς παιδαγωγικούς λόγους. Και δεύτερον υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης του Πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση που αφορά όλες τις βαθμίδες στη Βουλή και περιέχει μια σειρά από αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις γι αυτό είμαστε σε κινητοποιήσεις εδώ και τρεις εβδομάδες.»

 

Όπως τόνισε ο κος Μακρυγιάννης το σχολείο δεν μπορεί να αντικατασταθεί. «Δεν μπορεί να αντικατασταθεί η δια ζώσης διδασκαλία από καμία μορφή εξ αποστάσεως διδασκαλίας πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται με διάφορους προβληματικούς τρόπους.»
Καταλήγοντας επισημαίνει «Θέλαμε να ανοίξουν τα σχολεία. Ωστόσο, λέμε ότι πρέπει να είναι διασφαλισμένοι οι όροι για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία κι αυτό κρίνεται και τις επόμενες μέρες και θα διεκδικήσουμε τα πάντα για την ασφάλεια αυτή.»
Φώτο: Στέφανος Μακρυγιάννης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: