Στη σημερινή επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής του πρώην Υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων.

Ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων

«Ο Υπουργός ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, μιλώντας στους εργαζόμενους, ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί από τον ελληνικό λαό το νομικό καθεστώς του νέου Νοσοκομείου της πόλης μας θα επανέλθει στην προτεραία κατάσταση δηλαδή θα είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και όχι ιδιωτικού όπως αιφνιδιαστικά το άλλαξε κινούμενη από ιδεοληψία η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.» αναφέρει ο κος Σακελλίων και σημειώνει: «Εξήγησε μάλιστα ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η αλλαγή αυτή δεδομένου ότι η σημερινή κυβέρνηση στοχεύει να πλήξει τον πυρήνα του ΕΣΥ παραδίδοντας λειτουργίες του καίριες στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα κάλεσε την τοπική κοινωνία να δημιουργήσει ένα μέτωπο υπεράσπισης των δομών της δημόσιας υγείας.»
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ανδρέα Ξανθού αναδεικνύει και τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νέα Δημοκρατία. Εμείς και το αποδείξαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες κρίσης, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας και θεωρούμε ότι η υγεία δεν είναι εμπορεύσιμο προϊόν. Αντίθετα η Ν.Δ. δεν κρύβει την προτίμηση της σε ιδιωτικές δομές υγείας όπου και το δημόσιο σύστημα υγείας θα λειτουργεί υπέρ του κέρδους του ιδιωτικού τομέα σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα. Οι πολίτες βλέπουν και μπορούν να συγκρίνουν.»

Μοιράσου το άρθρο: