Όταν μεσημεριάζει κάθεται στην καρέκλα πίσω από το πάγκο του καταστήματός του. Μια ακόμη εργάσιμη μέρα φθάνει στο τέλος. Είναι η ώρα του Ταμείου. Πριν κλείσει το κατάστημά του προσπαθεί να κάνει τον απολογισμό της ημέρας. Αν και από νωρίς έχει πάρει τα μηνύματα της.

Ο Γιάννης Τανιμανίδης είναι έμπορος- ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης υπόδησης στην Κομοτηνή.

Ο Γιάννης Τανιμανίδης είναι έμπορος- ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης υπόδησης στην Κομοτηνή. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» λέει και προσθέτει «Μετά το κλείσιμο και την επαναλειτουργία δεν κινείται τίποτα. Ελάχιστοι κάνουν αγορές παίρνοντας μόνο τα απαραίτητα» σημειώνει.

«Είμαστε «αποκλεισμένοι» από την δουλειά δεν υπάρχει τίποτα, καθόμαστε και περιμένουμε χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει. Με τα 800 ευρώ που πήραμε ενίσχυση δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα μας: Ενοίκια, λογαριασμοί της ΔΕΗ, της Ύδρευσης, μισθοί των εργαζομένων. Είμαστε σε δεινή οικονομική θέση» σημειώνει προσθέτοντας πως τριάντα χρόνια που είναι στην αγορά γνωρίζει καλά πώς όλα ξεκινούν από την εργασία.

Περιμένοντας τους πελάτες

«Όταν υπάρχει δουλειά, όπως λέει, είναι όλα καλύτερα. Πρέπει να υπάρχει εργασία, να μοιράζει το κράτος χρήματα δεν γίνεται. Πρέπει να υπάρχει εργασία, αλλιώς όλα πάνε κατά διαόλου.» σημειώνει και προτρέπει τους κατοίκους της περιοχής να στηρίζουν πάντα την τοπική αγορά. «Αν μπορούν γιατί δεν σας κρύβω ότι αναρωτιέμαι αν είναι καλά ο κόσμος;» αναρωτιέται  προσθέτοντας με νόημα: «Μετά τους δύο μήνες εγκλεισμού λόγω κορονοϊου αναρωτιέμαι σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι συμπολίτες μας; Θέλουν να βγουν; Θέλουν να ψωνίσουν; Σίγουρα ναι. Κάτι θέλουν να κάνουν, αλλά έχουν άλλες υποχρεώσεις, τα παιδιά τους είναι άνεργα. Πρέπει να τα στηρίξουν ύστερα όσοι έχουν μικρότερα παιδιά, ξοδεύουν για τα φροντιστήρια και τα σχολεία σε εκείνους δεν μένει τίποτα για να το ξοδέψουν στην τοπική αγορά.»
Φώτο:Γιάννης Τανιμανίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: