Στο πορτοκαλί επίπεδο η Ροδόπη, μετά την ραγδαία αύξηση των θετικών διαγνώσεων κορονοϊού στον νομό.

Η αγορά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ετοιμάζονται για την εργασία τους, σύμφωνα με όσα επιτάσσει το πλαίσιο του επιπέδου 3, αναπροσαρμόζοντας το ωράριο λειτουργίας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ένδυσης και Υπόδησης Κομοτηνής, Γιώργο Κασάπη.
Οι καταστηματάρχες βάζουν στο μυαλό τους πως μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν για δύο εβδομάδες, αν η κατάσταση πάει στο κόκκινο επίπεδο του συναγερμού.


Κάποιοι θεωρούν πως ίσως με το πορτοκαλί επίπεδο, να συνετισθούν ΟΛΟΙ και να φορούν σωστά τη μάσκα και οι ιδιοκτήτες να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα για μη συνωστισμό στους χώρους καφέ και εστίασης. Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ζαχαροπλαστών και Μπουγατσοποιών Ροδόπης, Γρηγόρη Τζενετίδη, οι επαγγελματίες της Ροδόπης θα λάβουν εκ νέου οδηγίες για ότι επιτάσσει το επίπεδο 3.


Πενήντα είναι οι φοιτητές που είναι θετικοί στον κορονοϊό στα τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στη Ροδόπη, ωστόσο αυτά δεν είναι αθροιστικά. Σύμφωνα με την αντιπρύτανη του ΔΠΘ, Μαρία Μιχαλοπούλου, οι φοιτητές βρίσκονται σε κατ’οίκον απομόνωση, με ήπια ή και χωρίς συμπτώματα.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είχε καταρτίσει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των ύποπτων και θετικών διαγνώσεων στον κορονοϊό, τον οποίο έχει θέσει σε εφαρμογή. Σύμφωνα με αυτό έχει ορίσει υπευθυνους καθηγητές, έxει ορίσει θάλαμο covid 19, για τον περιορισμό της διασποράς σε ύποπτα κρούσματα Καθηγητών και Φοιτητών


Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Ροδόπη , έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των τμημάτων του πρώτου Λυκείου, έως τις 5 Νοεμβρίου και το Ειδικό Εργαστήρι των Υφαντών έως τις 3 Νοεμβρίου.
Τα σχολικά τμήματα που έχουν ανασταλεί είναι το Α3 του Τρίτου Γυμνασίου, το Α3 του πρώτου Γυμνασίου, το Α5 του τρίτου Λυκείου, έως τις 30 Οκτώβρη και το Γ2 από το Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο του Λυκείου.
Πιθανότατα να ανασταλεί και η λειτουργία του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Οι Εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές από τα τμήματα, ή τα σχολεία που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση, ακόμα και αν το τεστ που θα κάνουν βγει αρνητικό και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέχρι στιγμής στη Ροδόπη έχει ανασταλεί η λειτουργία του Πρώτου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και ένα ολοήμερο τμήμα από το 5ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής.

Μοιράσου το άρθρο: