Το Συμβουλευτικό Κέντρο της Κομοτηνής ανοίγει ένα διαφορετικό «παράθυρο» στον κόσμο της εργασίας προσφέροντας ουσιαστική στήριξη στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Το Συμβουλευτικό Κέντρο εντάσσεται στις δομές του δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής κατά της Βίας και υπέρ της ισότητας των φύλλων. Ένα Κέντρο που συν χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την ΕΕ. «Είναι μια υπηρεσία που είναι γνωστή για την υποστήριξη και την ενδυνάμωση που παρέχει γενικότερα σε γυναίκες θύματα βίας, αλλά και σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» δηλώνει η κα Eυστρατία .Γουντουδάκη, κοινωνική λειτουργός, εργαζόμενη στο Συμβουλευτικό Κέντρο και εξηγεί: «Παρέχουμε συμβουλευτική με την οπτική του φύλλου γενικότερα,στην οποία περιλαμβάνεται και η εργαστηριακή στήριξη των γυναικών. Η εργασιακή στήριξη είναι μια υπηρεσία στην οποία έχουν πρόσβαση όλες οι ενήλικες γυναίκες, που θέλουν να ενημερωθούν και να υποστηριχθούν για θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την απασχόληση , με την επαγγελματική κατάρτιση, με τα προγράμματα, αλλά ακόμη και για θέματα αυτοαπασχόλησης.»

Η κα Eυστρατία .Γουντουδάκη, κοινωνική λειτουργός, εργαζόμενη στο Συμβουλευτικό Κέντρο (δεξιά) με την ψυχολόγο συνάδελφό της κα Λ.Λιούρτα

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» σημείωσε πως: «Εμείς σαν σύμβουλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε ανάλογα και με τα όρια της κάθε γυναίκας, με το πού απευθύνεται, αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές που μπορεί να έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Λαμβάνοντας πάντα υπόψιν και τους εξωτερικούς παράγοντες που επιδρούν στον εργασιακό ή στον επαγγελματικό σχεδιασμό. Έτσι, η βοήθειά μας μπορεί να είναι παροχή προετοιμασίας για μια επαγγελματική συνέντευξη, παροχή βοήθειας για την δημιουργία ενός βιογραφικού. Δηλαδή, μέσω της χρησιμοποίησης συγκεκριμένων τεχνικών κι εργαλείων να αναδείξουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία και πώς θα μπορούν οι ίδιες να τα αξιοποιήσουν προς όφελός τους στο επαγγελματικό πεδίο.»

«Είναι δύσκολα τα πράγματα στο επαγγελματικό πεδίο. Υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες έχουν πολύ έντονα ζητήματα βιοπορισμού. Οπότε χρειάζονται κάτι άμεσα.
Εκπαιδεύονται στο πώς θα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο προς όφελός τους. Πώς να το αξιοποιήσουν προς αναζήτηση εργασιακών ευκαιριών. Παράλληλα βλέπουμε και ποιοί είναι οι στόχοι τους, ποιές είναι οι επιλογές τους και πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα δικαιώματά τους στο εργασιακό περιβάλλον.»
«Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την δυνατότητά τους να ενεργούν από μόνες τους, να πατάνε στα πόδια τους και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερα τα δικαιώματα τους μέσα στον εργασιακό χώρο, αλλά και να διεκδικούν υπό καλύτερους όρους την κατάκτηση των στόχων τους. Αυτό το οποίο στοχεύουν κι επιθυμούν» κατέληξε.
Info
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (επί της Δημοτικής Αγοράς Νο 8) Κομοτηνή, το τηλέφωνο του Κέντρου είναι το: 2531033290, το Fax:2531033370 και το email: komotini@isotita.gr

Φώτο: Η κα Ευστρατία Γουντουδάκη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: