Την αντίδραση των ξενοδόχων της Θράκης προκάλεσε η πρόταση του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου σχετικά με το άνοιγμα μόνο τεσσάρων συνοριακών σταθμών στη Βόρεια Ελλάδα σε μια προσπάθεια προσέλκυσης οδικού τουρισμού. Η πρόταση του υφυπουργού αφήνει απ’ έξω τους συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας και του Ορμενίου, εξαιτίας σύμφωνα με την αιτιολόγηση του ίδιου, της έλλειψης κατάλληλων υποδομών για ελέγχους και περιλαμβάνει μόνο αυτούς σε Κρυσταλοπηγή, Εύζωνες, Προμαχώνα και Κήπους.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης με επιστολή του απευθύνεται στον υπουργό εσωτερικών ( η οποία κοινοποιείται τόσο προς τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης όσο και προς τον Υπουργό Τουρισμού) και επιχειρηματολογεί  υπέρ της αναγκαιότητας ανοίγματος και των σταθμών σε Νυμφαία Εξοχή και Ορμένιο.

Αναλυτικά η επιστολή είναι η εξής:
Κύριε Υπουργέ,

Το τελωνείο των Κήπων θα ανοίξει σύμφωνα με την πρόταση του Υφυπουργού

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου, προτείνεται το άνοιγμα μόνο τεσσάρων συνοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας μέσα στους οποίους δεν συγκαταλέγονται οι σταθμοί Νυμφαίας, Εξοχής και Ορμενίου λόγω του ότι «στους συγκεκριμένους δεν υπάρχουν υποδομές για να γίνονται έλεγχοι».

Οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι παραπάνω συνοριακοί σταθμοί είναι κομβικής σημασίας και βασικές πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό της Θράκης από τις Βαλκανικές χώρες. Ειδικά οι συνοριακοί σταθμοί της Νυμφαίας (Ροδόπης) και Ορμενίου (Έβρος) εξυπηρετούν το συντριπτικό ποσοστό των Βαλκάνιων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας.

Από την άλλη είναι γεγονός ότι η προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή από τον Προμαχώνα είναι κατά 140 km μακρύτερη και αυξάνει τη διάρκεια και το κόστος του ταξιδιού αποτελώντας ένα βασικό αντικίνητρο για επίσκεψη στην περιοχή.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω πύλες εισόδου μείνουν κλειστές τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης οδικών τουριστών το φετινό καλοκαίρι και ανάκτησης έστω και κάποιου μικρού ποσοστού οδικών αφίξεων στην περιοχή μας.

Απαιτείται η άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας υποδομής σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα ώστε να ανοίξουν οι παραπάνω σταθμοί μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις της Βόρειας Ελλάδας.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά και αναμένουμε τις ενέργειες σας».

Μοιράσου το άρθρο: