Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις πέντε και τέταρτο το απόγευμα μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις Σάπες του Νομού Ροδόπης συνεπικουρούμενες από δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών  και των κατοίκων της περιοχής.

Στις φλόγες λίγο έλειψε να τυλιχθεί ο οικισμός των Ποντίων. Στο σημείο επιχειρούν 22 υδροφόρες, 9 βοηθητικά, 61 πυροσβέστες, και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρεις ομάδες, ενώ καθοριστική είναι η από αέρος συνδρομή τριών Α/Φ πυροσβεστικών  αεροπλάνων που πραγματοποιούν ρίψεις μέχρι αυτή την ώρα. Πολύτιμη είναι η συνδρομή από μηχανήματα  έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μία ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς σε δασύλλιο πίσω από τον οικισμό των Ποντίων δόθηκε εντολή για την εκκένωση του οικισμού παρά τις αντιπυρικές ζώνες, που  έσπευσαν να δημιουργήσουν οι δυνάμεις που επιχειρούν. Οι κάτοικοι του οικισμού φιλοξενούνται στην εκκλησία και στους  Πολιτιστικούς  Συλλόγους  που άνοιξαν για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η κατεύθυνση των ανέμων είναι τέτοια που δεν βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς τις δυνάμεις που επιχειρούν. Χάρις στην δυναμική  κινητοποίηση δεν κινδυνεύουν ζωές ωστόσο δεν έχει απομακρυνθεί μέχρι αυτή την ώρα ο κίνδυνος κατοικίες και υποδομές να γίνουν παρανάλωμα του πυρός .

Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: