Συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, πέντε διακινητές, τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Βέλκιο Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών  συνέλαβαν ένα αλλοδαπό διακινητή, οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου, διότι μετέφερε πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Επίσης στη Ροδόπη κατά τη διάρκεια επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τους τρεις ντόπιους διακινητές, διότι οι δύο από αυτούς επέβαιναν σε  αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο τρίτος και μετέφερε παράνομα εφτά μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στον οικισμό της Μαρώνειας και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα. Τελικά, πλησίον του οικισμού Ξυλαγανής Ροδόπης το όχημα προσέκρουσε σε περίφραξη αγροτεμαχίου και ακινητοποιήθηκε.

Μετά την απομάκρυνση του διακινητή και των διακινούμενων από το παραπάνω όχημα, προκλήθηκε πυρκαγιά σε αυτό χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Μοιράσου το άρθρο: