Συνέντευξη εφ’  όλης της ύλης παραχώρησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρώην υπουργός της ΝΔ και νυν υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. 

Ο κ Στυλιανίδης ανέφερε τη θλιβερή διαπίστωση του, περιδιαβαίνοντας τη Ροδόπη, για κλειστές επιχειρήσεις, για μετανάστευση των νέων (1600 νέοι από το 2011μεχρι σήμερα έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, για αύξηση των θανάτων, μείωση των γεννήσεων σε μια όμως χαρισματική περιοχή με τον τρίτο καλύτερο κάμπο της χώρας, και έναν ενεργειακό κόμβο.

Επίσης ο κ Στυλιανίδης ερωτηθείς  για τα μεγάλα έργα που περίμενε να ολοκληρωθούν, ανέφερε τον κάθετο άξονα και την ανταποδοτικότητα που περίμενε ότι θα φέρει όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί να περνάει μέσα από την Κομοτηνή. Για το λόγο αυτό είπε είχαμε βάλει το ΚΤΕΛ να βγάλει άδειες διεθνών μεταφορών για να μεταφέρει κόσμο από Βουλγαρία,. Είχαμε σχεδιάσει την κατασκευή ενός τελωνείου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αύξηση της αστυνομικής δύναμης στο σύνορα πράγμα που δεν έγινε. Επίσης αναφέρθηκε στο Μεγαρο Μουσικής Κομοτηνής για το οποίο είπε ότι ήταν στα σχέδια να λειτουργεί ως ένας αυτόνομος οργανισμός που θα φιλοξενεί μεγάλα γεγονότα και θα απευθύνεται στα Βαλκάνια.

«Τώρα που άνοιξε πρέπει να συνδυαστεί και με τα άλλα δυο Μέγαρα και να φιλοξενεί παραστάσεις που φιλοξενούν κι αυτά».

Στην ερώτηση πως περάσαν για τον ίδιο 4 χρόνια εκτός Βουλής; είπε πως τα πρώτα χρονιά έκανε την αυτοκριτική του. «Αδικήσαμε κάποιους ανθρώπους αλλά κι εμείς βαδίζαμε μόνοι μας πατήσαμε και σε σάπια σανίδια μέχρι να μάθουμε, δεν είμαστε από πολιτικά τζακια να μα ς συμβουλεύσουν τι ν αποφύγουμε», σημείωσε.

Ο κ Στυλιανίδης είπε πως  αρχικά έπρεπε να βρει τα προσωπικά επαγγελματικά του βήματα ξεκίνησε ξανά να δικηγορεί και παράλληλα να διδάσκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Η συναναστροφή του με 18χρονα παιδιά του έδωσε περισσότερο αυτοπεποίθηση.

Σημείωσε πως  η Κυπριακή Κυβέρνηση ζήτησε από τον ίδιο το νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και πάνω σ αυτό στήθηκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Κύπρου και άλλα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία φέρνουν στην Κύπρο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Κάτι τέτοιο ήθελε να κάνει και για την Κομοτηνή για να φέρει σ την περιοχή ξένο κόσμο και πολλά χρήματα ενισχύοντας την οικονομία της περιοχής.

Τον τελευταίο καιρό ο κ Στυλιανίδης επισκέπτεται τους πρώην μεγάλους δήμους του νομού και έρχεται σε επαφή με τους πρώην δημάρχους και κοινοτάρχες και τον απλό κόσμο, θα επισκεφτεί όπως είπε και τα μικρότερα χωριά.

Στην ερώτηση που είναι προτιμότερο να πολιτεύεται κάποιος στο νομό του η στην Αθήνα ο κ Στυλιανίδης απάντησε πως  ο ίδιος προτιμά να πολιτεύεται στο νομό του γιατί η περιοχή πρέπει να εκπροσωπείται στο κέντρο.  τόσα χρόνια δεν υπήρξε εκπροσώπηση από ένα τόσο μεγάλο κόμμα όπως είναι η ΝΔ στο κέντρο των αποφάσεων.

 

Μοιράσου το άρθρο: