Γ. Κιτσουκάκης,Λ Γίτσας,Βίκη Κρυσταλλίδου,-Γεωργική Σχολή Θεσ/νικης Δ Σοφιανίδης ΕΛΟΓΑΚ

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Γεωργική Σχολή Θες/νικης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η συνεργασία αυτή θα περιλαμβάνει την υιοθέτηση περίπου 120 Κτηνοτρόφων-όχι πάνω από 45 ετών-από την Θεσσαλία και την Βόρεια Ελλάδα, στους οποίους θα παρέχουν δωρεάν πλήρη τεχνογνωσία και βοήθεια για την οργάνωση τους της παραγωγής τους, την στροφή σε νέα καινοτόμα προϊόντα και την οργάνωση σε ομάδες και με άλλους παραγωγούς.

Ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ, Λευθέρης Γίτσας, στάθηκε επίσης στην προσπάθεια της διεπαγγελματικής για αναγνώριση του γύρου, ως Ελληνικού προϊόντος-όπως η ΦΕΤΑ.

Πρόσθεσε δε τις ενέργειες της ΕΔΟΚ για την αναγραφή από το νέο έτος της χώρας προέλευσης του γάλακτος και του κρέατος, όπως και η υποχρεωτική εξόφληση σε δύο μήνες των κτηνοτρόφων από τους εμπόρους.

Ανάλογη ημερίδα και δράσεις για την προώθηση του Μεγάλου Αρνιού, θα γίνει το επόμενο διάστημα στην Κομοτηνή και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, από την ΕΔΟΚ, τους κατά τόπους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους και την Αυτοδιοίκηση.

Μοιράσου το άρθρο: