Το τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρευρέθηκε στην κινητοποίηση-διαμαρτυρία του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο στις 22 Σεπτεμβρίου, έξω από το υπουργείο Υγείας, για την ανάδειξη των ελλείψεων αποθεμάτων αίματος στις μονάδες της χώρας.
Η συντονίστρια του τμήματος, Καίτη Θεοχάρη, απηύθυνε χαιρετισμό και έκανε ολιγόλεπτη παρέμβαση στηρίζοντας τον αγώνα του ΠΑΣΠΑΜΑ.

«Δυστυχώς, σήμερα βιώνουμε έμπρακτα την έλλειψη σοβαρού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού της κυβέρνησης, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνει όλες τις ανάγκες των πολιτών εν μέσω της σφοδρής υγειονομικής κρίσης. Το τραγικό αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου έλλειψη αίματος, η οποία απειλεί πλέον τη ζωή και την υγεία των πασχόντων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι: «Τα μέλη του τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης για όσους αυτή την στιγμή στερούνται το δικαίωμα στην υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία που βιώνει πλέον τα αποτελέσματα της ολιγωρίας και των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης, καλούμε όλους του συμπολίτες μας να εντάξουν άμεσα την εθελοντική αιμοδοσία στην κοινωνική τους δράση, εκφράζοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους σε όσους το έχουν ανάγκη.»

Μοιράσου το άρθρο: