Ανταποκρινόμενος στο αίτημα των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών φορέων της Θράκης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Τασούλα τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης. Το πόρισμα της Επιτροπής αυτής θα πρέπει να υποβληθεί εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός προτείνει ως Πρόεδρο της Επιτροπής την κα. Ντόρα Μπακογιάννη.

Τα πρώτα σχόλια των φορέων
Ευκαιρία για αναδιαμόρφωση της αναπτυξιακής κατεύθυνσης χαρακτηρίζει την σύσταση διακομματικής επιτροπής για την Θράκη ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ Αντώνης Γραβάνης.

Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης δήλωσε:
«Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την σύσταση διακομματικής επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης και η επιλογή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ως προέδρου, είναι πολύ θετική και αποτελεί ένα πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου μας.
Είναι μία ευκαιρία για αναδιαμόρφωση της αναπτυξιακής κατεύθυνσης.
Η Θράκη είναι μία περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες και δυνατότητες, που δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που διαθέτει, προς όφελος της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.
Ως Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για τη Θράκη και τη Ροδόπη.»

Μοιράσου το άρθρο: