Άμεσα υλοποιήσιμα βήματα σταχυολόγησε ένα προς ένα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης, ο κος Τριαντάφυλλος Παπαδάκης θέτοντας ως κύριο την μη έκδοση άδειας εξόρυξης χρυσού στις Σάπες.

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης, ο κος Τριαντάφυλλος Παπαδάκης

«Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο έχει μακροπρόθεσμο και βραχυπόθεσμο ορίζοντα στους στόχους που θέτει για την αγροτική παραγωγή, για την κτηνοτροφία, την δασοπονία και την αλιεία» τόνισε προσθέτοντας πως στους βραχυχρόνιους στόχους συγκαταλέγεται η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η στροφή σε καλλιέργειες αυξημένου κόστους εργασίας για να βρουν δουλειά οι εργάτες γης και οι ανειδίκευτοι εργάτες. «Για να φύγουμε», όπως λέει, «από τις καλλιέργειες εντάσεως κεφαλαίου». Μετά, σύμφωνα με τον κο Παπαδάκη, θα πρέπει να γίνουν άμεσα, μικρά, χωμάτινα φράγματα -ταμιευτήρες για να αποθηκεύεται γλυκό νερό, ώστε να μην έχουμε την υφαλμύρωση αλλά και να δημιουργούνται συγχρόνως μικροί υδροβιότοποι, που κατεβάζουν τη θερμοκρασία του πλανήτη.

«Από κτηνιατρικής πλευράς θα πρέπει άμεσα να δούμε τις πύλες εισόδους τις χώρας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ασθένειες των ζώων, την πανώλη των γουρουνιών πρόσφατα , τις ασθένειες για τα βοοειδή και τα πρόβατα πέρσι ή τις νόσους των πουλερικών» τόνισε προσθέτοντάς πως «Είναι πύλη εισόδου εξωτικών νοσημάτων και θα πρέπει να δούμε την σωστή στελέχωση των υπηρεσιών.»

Τέλος, με ευθύτητα ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης, ο κος Τριαντάφυλλος Παπαδάκης επισημαίνει πως σαν πρόεδρος των Γεωλόγων θεωρεί πως πάγιο αίτημα είναι η μη έκδοση άδειας εξόρυξης χρυσού στην περιοχή των Σαπών. «Είναι πάγιο αίτημα όλης της κοινωνίας» καταλήγει μην αφήνοντας κανένα ερωτηματικό.
Φώτο: ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: