«Όπως κάθε χρόνο η προσπάθεια είναι αυτή που οδηγεί στην επιτυχία» δηλώνει η κα Τίνα Σβυντρίδου, χημικός- καθηγήτρια στο Πολυδύναμο Φροντιστήριο και σημειώνει πως είναι μια προσπάθεια που γίνεται τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια του Λυκείου .

Η κα Τίνα Σβυντρίδου, χημικός- καθηγήτρια στο Πολυδύναμο Φροντιστήριο στο πλευρό του Ηλία Παρασίδη που πρώτευσε στις εξετάσεις και οι δύο στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής

Μαρτυρά, όπως λέει, την διάθεση από την πλευρά του μαθητή να συμμετέχει πολύ ενεργά, με πολύ προσπάθεια και είναι κάτι που οδηγεί σίγουρα σ’ αυτό το αποτέλεσμα. «Δεν είναι κάτι το οποίο δεν το προβλέπουμε» δηλώνει και σημειώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής πως απαιτεί  καθημερινή προσπάθεια, παρουσία, καλή διάθεση. «Φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα από την διάθεση που έχει ο μαθητής να κοπιάσει , να παρακολουθήσει το ρυθμό του μαθήματος. Πολλές φορές μπορεί κάτι να συμβεί, αλλά έχουμε παιδιά τα οποία έχουν μια συνεχή πορεία κι αυτό οδηγεί στο  επιθυμητό αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την κα Τίνα Σβυντρίδου δύο μαθήματα, η Χημεία και η Φυσική, θα αφήσουν στην ιστορία αυτές τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. « Ήταν ιδιαιτέρως απαιτητικά θέματα και πολλά. Οι διατυπώσεις πιο περίεργες από τις συνηθισμένες, ξέφευγαν από το βιβλίο. Υπήρξε μαθητής ο οποίος έγραψε είκοσι στη Φυσική και 19,2 στη Χημεία Κατεύθυνσης. Έχουμε παιδιά που πραγματικά καταβάλλουν πολύ κόπο, έχουν δυνατότητες και είναι «καθαρά» μυαλά» τονίζει. Παράλληλα, δεν παραλείπει να παρατηρήσει πώς και τα θέματα ήταν πολλά: «Πρέπει να το δουν οι άνθρωποι, που επιλέγουν τα θέματα, καθώς θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιος ρυθμός και τέτοια πίεση την ώρα των εξετάσεων» αποκαλύπτοντας πως: «Υπάρχουν παιδιά που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν ενώ γνωρίζανε τα θέματα και τις απαντήσεις».

Τέλος, δεν παραλείπει να συγχαρεί όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε όλη αυτή την διαδικασία. «Πραγματικά να είναι περήφανοι για την προσπάθεια, για το χρόνο που διέθεσαν. Να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις, να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον, τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα. Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο είναι μια αρχή. Τους εύχομαι να έχουν μια καλή ζωή μπροστά τους με πολλές προοπτικές σε όλα τα επίπεδα» λέει  αποκαλύπτοντας πως κάθε φορά που ανακοινώνεται η βαθμολογία των γραπτών  είναι σαν να ξαναζεί τις δικές της στιγμές. «Να φανταστείτε είναι τόση η χαρά μου για τους μαθητές και τις μαθήτριες,  που νομίζω ότι τον Σεπτέμβριο κι εγώ θα είμαι πρωτοετής φοιτήτρια…»
Φώτο: Τίνα Σβυντρίδου, ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: