Τέσσερα πλευρικά διόδια θα κατασκευασθούν στη Ροδόπη, καθώς δύο είναι οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων, που υπάρχουν.

…Κι …αυτό λίγο πριν την επικείμενη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στους Ιδιώτες…
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα διόδια στις Σάππες, ήδη ο δρόμος προς την ΒΙΠΕ Κομοτηνής έχει κλείσει για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στον οικισμό Φύλακα-και προς τις δύο κατευθύνσεις-.
Αναμένονται οι εργασίες κατασκευής πλευρικών διοδίων στον Ίασμο και στα Βαφέϊκα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο υπεύθυνος του γραφείου της Εγνατίας οδού, Πασχάλης Τσουκαλάς, η κατασκευή των πλευρικών διοδίων προέκυψε αργότερα, για να πληρώνουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν την Εγνατία οδό και παρέκαμπταν τα διόδια με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο.
Στον Ίασμο η κατασκευή των πλευρικών διοδίων θα πάει για τον Απρίλιο, καθώς εκεί βρίσκεται η αποθήκη αλατιού για το χειμώνα και θα ήταν καλό η πρόσβαση να είναι χωρίς προσκόμματα στις ανάγκες των καιρικών φαινομένων.
«Το καλό θα ήταν να τεθούν σε ισχύ τα αναλογικά διόδια, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, όπου οι οδηγοί πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει.
Για την πληρωμή στα πλευρικά διόδια, τόνισε πως οι κάρτες απαλλαγής των κατοίκων θα ισχύουν και για τα πλευρικά και θα ανανεωθούν για τη νέα χρονιά-μάλλον, καθώς δεν υπάρχει άλλη απόφαση-
Μάλιστα θα υπάρχει και μέριμνα για την εσωτερική κυκλοφορία των κατοίκων…
Σε ότι αφορά τις εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος και τα ασφαλτικά, ο κ. Τσουκαλάς παραδέχθηκε πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στο οδόστρωμα.
Τον Ιανουάριο του 2020 θα γίνει ο διαγωνισμός για τα ασφαλτικά σε Ίασμο και Μέστη. Επίσης μέσα στο 2020 θα τοποθετηθεί και ανάδοχος στο τμήμα Αρδανίου-ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και στους δύο Ανισόπεδους κόμβους Ανατολικό και Δυτικό της Κομοτηνής.
Σε ότι αφορά τους κάθετους άξονες θα τοποθετηθεί σταθμός διοδίων στο Αρδάνιο του Έβρου.

Μοιράσου το άρθρο: