«Την ανάγκη στήριξης των ειδικών σχολείων της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας Θράκης», επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων αν.Μ.Θ.Θεόδωρος Αλχαζίδης εξαπολύοντας «δριμεία επίθεση στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική με την σημείωση, ότι η ευαισθησία πραγματικά έχει λείψει από αυτήν την κυβέρνηση. Δεν κοιτάω αν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ή οποιασδήποτε άλλης. Από την συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει λείψει σε πολλά ζητήματα. Και το λέω αυτό γιατί μας μετράνε σαν αριθμούς. Δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι. Παλεύουμε για την επιβίωση μας, για μας και τα παιδιά μας.»

Με την αναφορά, ότι «τα ειδικά σχολεία είναι μια πιο ευαίσθητη «μερίδα» της εκπαιδευτικής διαδικασίας» ο κος Αλχαζίδης παρατήρησε, «αν είναι δυνατόν σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς να μην πάρουν απαραίτητα μέτρα;» Και στο ερώτημα αν και εκεί ισχύει ό,τι ισχύει σε όλους τους άλλους χώρους; απάντησε σκωπτικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «μάσκα, αλεξίπτωτο και παγουράκι.»

Μιλώντας για τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν άμεσα ανέφερε, ότι «είναι αναγκαία η λήψη μέτρων, ώστε να υπάρχει συνεχής και στενή ιατρική παρακολούθηση των μαθητών και των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων με συχνά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ, με οδηγίες και καθοδήγηση για καθημερινά ζητήματα, που προκύπτουν.» Επισήμανε ακόμη «την ανάγκη μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά Σχολεία με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών για τον σκοπό αυτό.»

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη, «να στηριχτούν άμεσα τα παιδιά και οι οικογένειές τους που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο λόγω υποκείμενων νοσημάτων», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Τα μέσα υπάρχουν, δεν είμαστε στη δεκαετία του ‘50 και σημειώνεται πως οι περισσότεροι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, μένουν σπίτι φροντίζοντας τα οι ίδιοι και χάνοντας έτσι το μεροκάματό τους.»

Ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: