Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε η ΠΑΜ-Θ από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που διεξήχθη στην Πολωνία, η οποία έχει την Ελλάδα πρώτη Χώρα ως τουριστικός προορισμός με δεύτερη την Τουρκία!

Μιλώντας στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσιώνης, τόνισε πως η ΑΜ-Θ διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις το ετήσιο συνέδριο των τουριστικών πρακτόρων της Πολωνίας που διεξάγεται κάθε χρονιά και σε διαφορετική χώρα, με σκοπό να αναπτυχθεί τουριστικά.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί τον επόμενο μήνα.
Ο κ. Τσιώνης στάθηκε ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο της Αλεξ/πολης, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να αποκτήσει αποθήκη καυσίμων για να δέχεται πτήσεις εξωτερικού.
Αναφέρθηκε και στην τακτοποίηση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, ειδικά με τη Σαμοθράκη που αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το ποια εταιρεία θα αναλάβει τα δρομολόγια.
Ακολουθούν η συμμετοχή της ΑΜ-Θ σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού σε Βρυξέλλες και Ισραήλ τον Φεβρουάριο.
Για την συμμετοχή στις Εκθέσεις Τουρισμού, ο κ. Τσιώνης δήλωσε πως είναι ανοικτός σε προτάσεις και φροντίζει να εναλλάσσονται οι συμμετέχοντες κάθε φορά.
Εξ άλλου στις 17 Δεκέμβρη στην Αθήνα, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά ο νεοσύστατος θεσμός του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που θεσμοθέτησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό κάθε μήνα θα συνεδριάζουν οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού της Χώρας και θα ανταλλάσσουν απόψεις, πετυχημένες και καινοτόμες πρακτικές, αλλά και τεχνογνωσία, για το αντικείμενο του Τουρισμού.
Συμφώνησε δε πως μια καλή ιδέα θα ήταν να διεξάγεται σε διαφορετική περιφέρεια το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, για την καλύτερη επίτευξη του στόχου του.

Μοιράσου το άρθρο: