Εκατό χρόνια Ελευθερίας σήμερα για τη Θράκη, τη Μεγάλη Γη!

Λόγω κορονοϊού οι πολλές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με αιχμή τη σημερινή ημέρα, αναβλήθηκαν για το φθινόπωρο και για το 2021.
Στην λιτή εκδήλωση απότισης φόρου τιμής στους προγόνους μας, το παρόν έδωσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης) Θόδωρος Καράογλου.

Η Θράκη είναι στις άμεσες προτεραιότητες του πρωθυπουργού, για την ανάπτυξη και τη συγκράτηση των νέων παιδιών της. Μπορεί να καταστεί ενεργειακό κέντρο, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί πως αποτελεί πρότυπο αρμονικής συμβίωσης, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τους Δημάρχους Ροδόπης και Έβρου τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει τους εργαζόμενους και κυρίως τους ανθρώπους της εστίασης.
Ήδη, με νομοθετική παρέμβαση μπορούν να επεκταθούν οι χώροι στην εστίαση ή όπου αυτό δεν είναι εφικτό, να μειωθούν κατά 50%(μέχρι τέλος του χρόνου) τα δημοτικά τέλη.
Ανακοίνωσε χρηματοδότηση για τους Δήμους σε τρεις δόσεις, με την πρώτη να είναι στα 5 εκ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα δάνεια των Δήμων (από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων), πως θα παγώσουν, θα αυξηθούν οι δόσεις και θα μειωθεί το επιτόκιο.
Ενημέρωσε για το Νομοσχέδιο που έρχεται για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, με πόρους αρμοδιότητες και προσωπικό.
Επανέλαβε πως η Θράκη αποτελεί προτεραιότητα για τα μεγάλα έργα υποδομής.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε και το Φυλάκιο Γεμιστής στους Κήπους, όπου ενημερώθηκε από τους αρμοδίους για την αποστολή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη γέφυρα του Έβρου και αντάλλαξε ευχές με τα στρατευμένα νιάτα της Ελλάδας!

Μοιράσου το άρθρο: