«Κατά την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένων των ενισχύσεων με την μορφή επιδότησης μισθολογικού κόστους, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ενωσιακοί κανόνες κρατικών ενισχύσεων» απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτή κ. Ιλχάν Αχμέτ, σχετικά με το ζήτημα της επιδότησης μισθολογικού κόστους, το γνωστό «12% της επιδότησης εργασίας».

Σύμφωνα με τον Υπουργό: « Οι ενισχύσεις αυτής της μορφής δύναται να χορηγούνται μόνο εφόσον πληρούν είτε τις προϋποθέσεις σχετικής εγκριτικής απόφασης της ΕΕ, είτε τις προϋποθέσεις του Απαλλακτικού Κανονισμού 651/2014,όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, ή των Κανονισμών της ΕΕ για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis).»

Ο κος Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνει επίσης ότι θεσπίστηκε οικονομική ενίσχυση από τον Ο.Α.Ε.Δ. για τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες στην περιοχή Δ` του αναπτυξιακού ν. 1262/1982.

Τι είχε αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Ροδόπης του Κιν.Αλ.
«Μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε η υπουργική απόφαση 13311/273/21.3.2016, με την οποία καταργήθηκε η επιδότηση του εργοδοτικού κόστους του ν. 1767/1988 για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, σκοπεύετε να ικανοποιήσετε το δίκαιο αυτό αίτημα όλων των επιχειρήσεων της ΠΑΜ-Θ είτε έχουν προσφύγει δικαστικά για το ζήτημα της απόδοσης της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους εργασίας είτε όχι, που εκκρεμεί από το Β’ εξάμηνο του 2015;» είχε ρωτήσει τον Υπουργό ο βουλευτής Ροδόπης του Κιν.Αλ.

Μοιράσου το άρθρο: