Θράκη: Ελαιόλαδο από υπερ-αιωνόβιες ελιές κέρδισε βραβείο στο Βερολίνο

Με τέσσερα νέα βραβεία επέστρεψε από το Βερολίνο το λάδι του “Κύκλωπα”. Παίρνοντας μέρος σε διεθνή διαγωνισμό κατάφερε να καταπλήξει τόσο με την ποιότητά του, σταθερή αναγνωρίσιμη αξία πια, όσο και με την εμφάνιση της συσκευασίας. Ανεβάζοντας έτσι στα 114 τα βραβεία που έχει λάβει.

Θράκη: Ελαιόλαδο από υπερ-αιωνόβιες ελιές κέρδισε βραβείο στο Βερολίνο
Η Νίκη και ο Αργύρης οι γονείς της Βάλιας, “ψυχή” του “Κύκλωπα”

«Συμμετείχαμε σε διεθνή διαγωνισμό του Βερολίνου και επιστρέψαμε με τέσσερα βραβεία. Είμαστε το πιο βραβευμένο ελληνικό ελαιόλαδο με 114 διεθνείς διακρίσεις. Φέτος ήταν χαρά και τιμή μας που ήμασταν μέσα στα είκοσι καλύτερα του κόσμου» δηλώνει η κα Βάλια Κελίδου μέλος της οικογένειας του «Κύκλωπα» και μιλά με ενθουσιασμό και καμάρι γι αυτή την οικογενειακή προσπάθεια που κρατά χρόνια πολλά τώρα και μετρά δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Είμαστε μέσα στα “Elite Olive Oils!” του BGOOA 2020, Berlin Global Olive Oil Awards. Κερδίσαμε ΧΡΥΣΟ για το πρωτοεμφανιζόμενο AGES στην κατηγορία του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ για την ποιότητα του! Το Ages βραβεύτηκε επίσης και σαν συσκευασία με bronze βραβείο. Το ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ Κυκλωπας διεθνώς αναγνωρισμένο όλα αυτά τα χρόνια διακρίνεται για άλλη μια φορά με PLATINUM βραβείο. Η φυσικά αρωματισμένη επιλογή μας, το DRESSING με βασιλικό πήρε silver βραβείο!”

«Τι είναι αυτό που συνήθως ενδιαφέρει τα μέλη μιας επιτροπής σε διαγωνισμό ελαιολάδου, η ποιότητα του ίδιου του ελαιολάδου ή συσκευασία;» ρωτήσαμε την κα Κελίδου για να την ακούσουμε να απαντά πως «πρώτα από όλα τους ενδιαφέρει η ποιότητα» και να εξηγεί: « Όσο κι αν ποντάρεις στην εμφάνιση ενός προϊόντος, όταν δεν είναι ωραίο σε ποιότητα, δεν θα το αγοράσει ξανά κάποιος. Οπότε, ο συνδυασμός εμφάνισης και ποιότητας είναι ο πιο καθοριστικός κι αυτός που αρέσει πολύ.»

Θράκη: Ελαιόλαδο από υπερ-αιωνόβιες ελιές κέρδισε βραβείο στο Βερολίνο«Φέτος ο «Κύκλωπας» έλαβε μέρος στο διαγωνισμό του Βερολίνου και με την νέα του συσκευασία, την AGES (αιωνιότητα) που συνδυάζει αυτά τα δύο: Ποιότητα και Εμφάνιση. Η «αιωνιότητα» είναι μαζεμένες ελιές από τα αρχαία ελαιοκτήματά μας, λάδι από τις αρχαίες ελιές Μάκρης .  Επίσης, βραβεύτηκε για μια ακόμη φορά το αγουρέλαιο, που τόσο χρόνια διακρίνεται, παίρνοντας πλατινένια διάκριση. Όπως επίσης, βραβείο πήρε και το αρωματικό λάδι, το ντρέσινγκ με το βασιλικό. Είναι ο συνδυασμός που αρέσει πάρα πολύ και γενικά τον προτιμά ο κόσμος. Οπότε, είπαμε να στείλουμε μια αγαπημένη σε μας επιλογή , που διαπιστώσαμε ότι είναι αγαπημένη και της κριτικής επιτροπής κι αυτό μας χαροποίησε» σημειώνει η κα Κελίδου.

Όσον αφορά στις εξαγωγές του ελαιολάδου. Το λάδι του Ελαιοτριβείου της Μάκρης που συλλέγει ελιές από όλη τη Θράκη εξάγεται σε όλη την Ευρώπη και στις χώρες Ιαπωνία, Ταϊβάν. «Κάποιες κινήσεις κάνουμε και σε άλλες χώρες οι οποίες θα γνωστοποιηθούν στο μέλλον.» δηλώνει η κα Κελίδου και μιλά για μια προσπάθεια η οποία παραμένει ίδια σε ποιότητα, για να μην απογοητεύεις το κοινό . «Νομίζω ότι αυτή η σταθερή ποιοτική αξία σου δίνει «πάτημα» στις αγορές γιατί βλέπουν ότι δεν είναι ένα απλό πυροτέχνημα, αλλά κάτι που έχει μια σταθερή αξία. Κάτι που έχει μια συνέχεια.»
Τέλος, δεν παραλείπει να προτρέψει τους νέους σε ηλικία να ασχοληθούν με την ελαιοκαλλιέργεια. «Όχι απλά για επαγγελματική αποκατάσταση, αν και θα μπορούσαν να ασχοληθούν επαγγελματικά και να πουλήσουν το προϊόν τους, αλλά τουλάχιστον να παράγουν κάτι δικό τους για να το καταναλώσουν οι ίδιοι γνωρίζοντας καλά ότι είναι ένα προϊόν ποιοτικό, χωρίς συντηρητικά, κάτι πολύ υγιεινό . Υπάρχουν πολλοί που έχουν κτήματα από τους γονείς, τον παππού ή την γιαγιά και δεν πηγαίνουν να τα καλλιεργήσουν νομίζοντας ότι είναι κάτι δύσκολο. Κι όμως μια δραστηριότητα μέσα στη φύση, το μήνα Νοέμβριο που γίνεται η συλλογή είναι κάτι πολύ ωραίο βγάζοντας παράλληλα το λάδι της χρονιάς τους.»
Φώτο:Στιγμιότυπα από τον “Κύκλωπα”  ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος