Ο Αθανάσιος Παπαντριανταφύλλου επιστρέφει με το «Θράκης Γεννήματα», αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του συνταξιούχου εκπαιδευτικού- συγγραφέα. Έχει κάνει «ορμητήριο» του τον Ροδίτη, τον τόπο του και «εξορμά» με χαρακτηριστική ευκολία στο χθες αναζητώντας ό,τι έχει σχέση με τη γη της Θράκης.

Οι βιογραφίες, το έργο, οι δημιουργίες και οι «κατακτήσεις» 41 ιστορικών προσωπικοτήτων με καταγωγή από την Θράκη, με την ευρεία έννοια, ενέπνευσαν τον Θρακιώτη δημιουργό και παρουσιάζονται μέσα από τη δική του ματιά σε μορφή έμμετρων συνθέσεων. «Η Θράκη», όπως εξήγησε, «δεν είχε πάντα τα σημερινά της όρια. Κατά την Αρχαιότητα θεωρούσαν ως Θράκη τη χώρα που εκτείνονταν από τον Δούναβη, τον Εύξεινο Πόντο, τα Δαρδανέλια, ως τον Όλυμπο και την Πιερία. »

Αθανάσιος Παπατριανταφύλλου

Η νέα αυτή συγγραφική δουλειά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σταμούλη και αυτό που ο δημιουργός ονομάζει «λοξιά» ξεχειλίζει από τις σελίδες του βιβλίου, δηλαδή η αγάπη για την ποίηση, τον στίχο, αλλά και η αγάπη για τον τόπο του, την Θράκη. Μεγάλοι μύστες, αοιδοί, δάσκαλοι, ήρωες, ποιητές, στρατηγοί, πατριάρχες, βασιλείς κ.α. παρουσιάζονται  με έναν διαφορετικό τρόπο. «Διάβαζα, σημείωνα κι όταν κάτι με ενέπνεε και γινόταν στίχος και ποίημα το άφηνα στην άκρη. Κάπως έτσι συγκεντρώθηκε όλη αυτή η δουλειά» δήλωσε ο ίδιος ο δημιουργός μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Στο ερώτημα δε ποιες προσωπικότητες τον άγγιξαν περισσότερο; Ο κος Παπαντριανταφύλλου απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη, ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο Ορφέας.
Οι 41 έμμετρες αναφορές , από τον Ορφέα και τον Μάρων έως τον Νέστωρα Τσανακλή και τον Χριστόδουλο δεν είναι άλλο από 41 αφορμές για ένα «ταξίδι» στη Θράκη μέσα από την ματιά ενός άοκνου δημιουργού.
Info
Αθανάσιος Παπατριανταφύλλου, Ροδίτης Κομοτηνής T.Θ. 1206 Τ.Κ. 69100 2531027201 – 6974649896 pasakis@otenet.gr
Διαβάστε περισσότερα: https://roditis-a.webnode.gr/

Φώτο:Ο κος Αθανάσιος Παπατριανταφύλλου ρεπορτάζ –κείμενο:Μαρία Νικολάου (Nikolaoumar@gmail.com)

Μοιράσου το άρθρο: