Σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκρέκα και του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. κ. Γεωργίου Στεργίου, συμμετείχαν οι Υπεύθυνοι Αγροτικού της Δ.Ε.Ε.Π. Ροδόπης κ.κ. Νικόλαος Κολάτσος και Ιωάννης Αμαξόπουλος.

Συζητήθηκε η πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τους συνεταιρισμούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης το συγκεκριμένο πλαίσιο «προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία τόσο στις μικρές εκμεταλλεύσεις, όσο και στις πιο μεγάλες να αποκτήσουν την κρίσιμη μάζα, να μειώσουν τα κόστη τους, να επενδύσουν σε καινοτομία και να αυξήσουν την παραγωγή τους. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να βελτιωθεί το εισόδημα των αγροτών, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής.»

Ο Υφυπουργός παρουσίασε επίσης τις ψηφιακές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα https://greekfarms.gov.gr/greekfarms/, ένα νέο και σύγχρονο εργαλείο προώθησης των προϊόντων των Ελλήνων παραγωγών.

Μοιράσου το άρθρο: