Η 100η επέτειο της απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό τιμήθηκε σήμερα με επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων., συνχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Μετά τη δοξολογία ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη. Εκ μέρους της Κυβέρνησης εκφώνησε τον προσήκοντα λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος . Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας και κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Εσωτερικών και Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κ. Π. Θεοδωρικάκο, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, την αντιπρυτάνισσα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Δ/ντή της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ και τον Περ. Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ και δύο ελικόπτερα τύπου Apache πετούσαν στον ουρανό της Κομοτηνής κατά την διάρκεια της τελετής στο Ηρώο του Πάρκου της έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Σύσκεψη με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Ροδόπης, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Υγείας, Οικονομικών και Τουρισμού και τους Δημάρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης.

Μοιράσου το άρθρο: