Για τις 12-14 Ιουνίου τρέχοντος έτους μεταφέρθηκε το 28ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΦΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης-ΔΠΘ-, λόγω κορονοϊού, το οποίο και θα γίνει εξ ολοκλήρου διαδικτυακά!
Πρόκειται για το μακροβιότερο Συνέδριο στην Ελλάδα-μπορεί και στο εξωτερικό-, που κάθε χρόνο βάζει τον πήχυ της επιτυχίας και της διεύρυνσης της γνώσης πιο ψηλά! Είναι το Συνέδριο –Διαμάντι του στέμματος-που στολίζει και δίνει αίγλη, κύρος και πολλαπλή αξία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στην Κομοτηνή, σε ολόκληρη τη Θράκη και την Ελλάδα!
Το 1993 όταν ξεκίνησε το πρώτο συνέδριο στην Κομοτηνή, ήταν και το πρώτο συνέδριο πάνω στην Αθλητική Επιστήμη. Τώρα θα είναι το πρώτο επιστημονικό Συνέδριο Αθλητικής Επιστήμης που θα διεξαχθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, κατοχυρώνοντας κι άλλη πρωτιά!
Οι Σύνεδροι αναμένεται να σπάσουν και να ξεπεράσουν το φράγμα των 1.000, καθώς πέρυσι έφτασαν τον αριθμό 1.000!!!!
Φέτος το αντικείμενο-κι άλλη καινοτομία- θα το καθορίσουν οι τρεις μεγάλες κεντρικές ομιλίες, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.
Αυτές οι τρεις κεντρικές ομιλίες είναι:
-«Η σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σήμερα», του Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνου Φίλη,
-Η ομιλία του Δρ. Παντελεήμονα Εκκεκάκη, Καθηγητή στο Τμήμα Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, με θέμα: «Η συνταγογράφηση της άσκησης και οι δημόσιες συστάσεις για φυσική δραστηριότητα: Η πρόκληση της αθλητικής επιστήμης να αποδείξει ότι αποτελεί ένα συνεκτικό διεπιστημονικό πεδίο».

-Η Ομιλία της Καθηγήτριας από το Πανεπιστήμιο του Καναδά Μπρόκ, Νότας Κλέντζου, «Τα οφέλη της άσκησης στην υγεία των οστών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον (σ.σ. έχουν πάρει φωτιά οι εγγραφές)παρουσιάζουν τα δύο σεμινάρια: «Μένουμε Σπίτι-Κάνουμε Άσκηση», πρόκειται για ένα πακέτο με ασκήσεις για παιδιά Δημοτικού –Νηπιαγωγείου, το οποίο εκπονήθηκε με τη συμβολή των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ Αθηνών.
Το δεύτερο Σεμινάριο, έχει ως θέμα:. «Φυσική Κατάσταση στην Καλαθοσφαίριση», από τον προπονητή Φυσικής κατάστασης της TΣΣKA Μόσχας, Κώστα Χατζηχρήστο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο έχει ήδη πετύχει ρεκόρ κατατεθειμένων εργασιών! Καμία από αυτές τις εργασίες δεν πάει χαμένη και συμπεριλαμβάνονται όλες, όσες πληρούν τις προϋποθέσεις στο βιβλίο περιλήψεων του 28ου συνεδρίου.

Σύμφωνα με τον ακάματο πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, (σ.σ. τόσα χρόνια), Αντώνη Καμπά, ο οποίος είναι Καθηγητής στο ΤΕΦΦΑ Κομοτηνής, εκφράζει την αισιοδοξία του πως και αυτό το εγχείρημα, δηλαδή το πρώτο ηλεκτρονικό συνέδριο, θα στεφθεί με επιτυχία και θα καταγραφεί στις λαμπρές σελίδες του συγκεκριμένου τμήματος που τολμάει, αλλά και ολόκληρου του ΔΠΘ που το στηρίζει!
«Η πρόκληση είναι μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να το οργανώσουμε. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι και πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε και ότι η εμπειρία όλων θα είναι εξαιρετική», γράφει στο χαιρετισμό του ο κ. Καμπάς.
Το μήνυμα με το οποίο και καταλήγει είναι το εξής:
«Μένουμε Σπίτι, και 12-14/06/2020 συμμετέχουμε στο συνέδριο»

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση πως θα υπάρχουν συνεχώς ενημερώσεις και επικοινωνία, προκειμένου να ανταποκριθούν όλοι οι συντελεστές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ΥΓ:Ο ιστότοπος για πληροφορίες είναι: icpess.gr

η συνέντευξη του κ. Καμπά στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Μοιράσου το άρθρο: