Το κορυφαίο γεγονός των δραστηριοτήτων της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης-ΚΟΙΝΣΕΠ- Ιπποκράτεια Διαβίωση, είναι ένα 4ήμερο σεμινάριο ψυχοσωματικής υγείας και αποτοξίνωσης, που θα διεξαχθεί στην Αράχωβα από τις 29 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια σεμινάριο ολιστικής θεραπείας της ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνει σεμινάρια αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης, διαχείρισης έντονων συναισθηματικών καταστάσεων, βελτίωσης της καθημερινότητας, έκφραση των βαθύτερων επιθυμιών και στοχεύοντας σε μια πιο ποιοτική ζωή.
Όπως μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο υπεύθυνος της ΚΟΙΝΣΕΠ, Ευάγγελος Δαφόπουλος, οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε αυτού του είδους τα εναλλακτικά πακέτα διακοπών πέρα από το κλασσικό ήλιος και θάλασσα και αναζητούν αιτίες που τους κάνουν να υποφέρουν και να μην απολαμβάνουν το δώρο της Ζωής.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Δαφόπουλος η εσωτερική ενδοσκόπηση και το να μάθεις να αφουγκράζεσαι την εσωτερική φωνή του παιδιού που κουβαλάμε όλοι και το έχουμε στριμώξει στα πρέπει και στη λογική, καθώς και το να εκφράζουμε τις επιθυμίες μας, από το να τις καταπιέζουμε, θα ήταν η σωτηρία όλων μας.
«Καλό θα είναι να μάθουμε να αφουγκραζόμαστε τον εσωτερικό εαυτό μας, μια και μας εκπαιδεύουν να μην τον ακούμε…Μπορούμε κάλλιστα να εκπαιδευθούμε να τον ακούμε και τότε θα δούμε αρκετά από τα ψυχοσωματικά μας προβλήματα να λύνονται και θεραπεύονται χρόνιοι πόνοι, χωρίς να καταφεύγουμε αμέσως στα φάρμακα…», υποστήριξε ο κ. Δαφόπουλος.
Φυσικά στο σεμινάριο φυτεύεται ο σπόρος της αλλαγής και έγκειται στον καθένα που συμμετέχει να καλλιεργήσει αυτόν τον σπόρο και να του δώσει έδαφος να ανθίσει και να καρπίσει…Εννοείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον για 21 μέρες, προκειμένου να γίνει συνήθεια από τον οργανισμό και να μην υποπέσει και πάλι στη ρουτίνα του πρότερου βίου…
Ένα άλλο μεγάλο μάθημα αλλαγής που θα πάρουν οι συμμετέχοντες είναι και η αλλαγή της Διατροφής, από τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα κρέατα, στις ωμές τροφές-χωρίς ακρότητες και στον περιορισμό του κρέατος, στην αύξηση των φρούτων και των λαχανικών, στη γυμναστική και στην επαφή με τη Φύση…
«Μια δοκιμή θα σας πείσει» ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο κ. Δαφόπουλος.
Σε ότι αφορά τα οικονομικά είναι σε τετράστερο Ξενοδοχείο της Αράχωβας -και με εκδρομή στο πιο ενεργειακό μέρος της Ελλάδας που είναι οι Δελφοί- και μαζί με τα τρία γεύματα τις τρεις διανυκτερεύσεις, τις θεραπείες και τα σεμινάρια, η τιμή είναι στα 320 ευρώ. Μάλιστα γίνονται επι πλέον εκπτώσεις στα ζευγάρια και στους ανέργους. Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές έως τις 12 Αυγούστου στην ιστοσελίδα της Ιπποκρατείους Διαβίωσης.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ

Πρόγραμμα

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Δαφόπουλου στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
https://drive.google.com/open?id=1SKb-cwM2Cj6G03BnkTN4mC3plmUvAp1a

Μοιράσου το άρθρο: