Από τις έξι το πρωί στο δρόμο ο κος Πέτρος, οδηγός ΤΑΧΙ, είδε το lockdown να «τρώει» το κλίμα (βλέπε δουλειά) που ήταν ήδη «στραβό» (μειωμένη κίνηση). «Τρεις κούρσες όλη μέρα δεν είναι ακριβώς δουλειά» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει «και πριν το Lock down η κίνηση ήταν πεσμένη, αλλά τώρα παράγινε.»

Λόγω του κορονοϊού οι επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΧΙ έχασαν τους καλύτερους πελάτες τους: τους φοιτητές και τους ηλικιωμένους. «Γενικά φοβάται ο κόσμος να βγει έξω» δηλώνει και σπεύδει να προσθέσει, ότι «οι ευπαθείς ομάδες φοβούνται πιο πολύ, δεν βγαίνουν, αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη.»

«Η θέα οδηγού χωρίς μάσκα απομακρύνει τους πελάτες και φέρνει κοντά το πρόστιμο» υποστηρίζει και μιλά για τα μέτρα, που τηρούνται πιστά τόσο προς χάρη των πελατών, όσο και προς αποφυγή των τσουχτερών προστίμων. «Ο φόβος για την υγεία που απειλείται από τον κορονοίό, αλλά και η αποφυγή των προστίμων τις τελευταίες εβδομάδες άλλαξε άρδην την συμπεριφορά των κατοίκων χωρίς μάσκα ουδείς!» σημειώνει ο έμπειρος οδηγός επισημαίνοντας με νόημα, «και τα δύο παίζουν το ρόλο τους.»

Μάλιστα δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά του προς τους συναδέλφους, που περνούν δύσκολα: «Υπομονή!» λέει και χαμογελώντας προσθέτει, «υπομονή και τήρηση των μέτρων. Τίποτα άλλο.»

Φώτο: Πιάτσα οδηγοί ΤΑΧΙ

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: