«Η μελέτη «Θράκη το επόμενο βήμα…» του Ε.Στυλιανίδη είναι το το πρώτο κείμενο βάσης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή της Ροδόπης και εξηγεί ότι: «Τη μελέτη του «Θράκη: το επόμενο βήμα…» κατέθεσε ως πρώτο κείμενο εργασίας στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.»

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: «Η μελέτη αυτή που δημοσιεύτηκε στα ελληνικά το 2016 και στα αγγλικά το 2018 από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ αποτελεί δουλειά χρόνων του Θρακιώτη πολιτικού που παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2016 υπό την αιγίδα του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, με την οργανωτική ευθύνη του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Δημόπουλου.»
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:«Συμπεριλαμβάνει πλήρη ανάλυση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Μουσουλμανική μειονότητα με την ιστορική του εξέλιξη και τις διεθνείς αξιολογήσεις, τις βελτιωτικές πολιτικές ή τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν καθώς και προτάσεις για την οικοδόμηση μιάς Ανοιχτής Κοινωνίας Πρότυπο. Επίσης παρουσιάζει όλα τα φυσικά και επίκτητα συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής και προτάσεις για την πλήρη και έξυπνη αξιοποίηση τους.» και τονίζεται ότι:» » Κεντρικός στόχος της μελέτης είναι η δημογραφική, πνευματική, αναπτυξιακή και αμυντική θωράκιση της Θράκης μέσα από την πρόταση 57 βουλευτών το 2014 για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής που τελικά συστήθηκε τώρα με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.»
Και η ανακοίνωση καταλήγει πως: «Η μελέτη του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη αν και εξάντλησε ήδη και την δεύτερη έκδοση της, παραμένει επίκαιρος και χρήσιμος οδηγός για τη δουλειά που θέλει να κάνει η Επιτροπή. Γι’ αυτό ο Θράκας πολιτικός την απέστειλε ήδη και στα 26 Μέλη της Επιτροπής καθώς και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.»

Μοιράσου το άρθρο: