Τρεις στόχους με επίκεντρο το λιμάνι της Μαρώνειας θέτει ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών, ο κος Ντίνος Χαριτόπουλος.Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, αφού χαρακτήρισε το λιμάνι ένα σημαντικό σημείο όχι μόνο για το δήμο, αλλά για όλη τη Ροδόπη, σημείωσε πως «Δυστυχώς υπάρχουν κάποια αρνητικά σημεία.» Το ένα εκ των οποίων, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι τη δικαιοδοσία στο λιμάνι δεν την έχει ο ίδιος, αλλά το Λιμενικό Ταμείο του Πόρτο Λάγους. «Εμείς μόνο επικουρικά μπορούμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Χαριτόπουλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο επειδή είναι πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, η δημοτική αρχή συμβουλεύεται πάντα την αρχαιολογική υπηρεσία επιδιώκοντας να πάρει πρώτα την έγκριση της, πριν υλοποιηθεί κάποια παρέμβαση. «Η τελευταία μου επίσκεψη στην περιοχή εκεί αποσκοπούσε, σε δύο- τρεις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα.» δήλωσε ο δήμαρχος και εξήγησε: «Πρώτον, να φωτιστεί το λιμάνι γι αυτό και δόθηκαν οι οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεύτερον, να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς εκεί του Λιμενικού Φυλακίου. Είναι κάτι που το συζητάμε και με την αρχαιολογική υπηρεσία και με τον κ. Στυλιανίδη και με τον Μητροπολίτη, να μεταφέρουμε δηλαδή το Λιμενικό Φυλάκιο, που προσδοκούμε ότι σύντομα θα γίνει και Λιμενικό Τμήμα, στο λιμάνι» προσθέτοντας «Δεν μπορεί να είναι στα πέντε χιλιόμετρα που βρίσκεται ο οικισμός και να στεγάζεται στο δημοτικό σχολείο.Δεν μπορεί έτσι να παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας ούτε για το λιμάνι, ούτε για τους αλιείς, ούτε για τους επισκέπτες με κανέναν τρόπο.»

Τέλος, τρίτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή που σχετίζεται με το λιμάνι είναι η εξασφάλιση της προσβασιμότητας στην παλιά παραλία της Μαρώνειας, ένα πολύ όμορφο σημείο της περιοχής που έλκει πάντα τους επισκέπτες.
Φώτο: Επίσκεψη του Δημάρχου στην παραλιακή ζώνη ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: