Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας στην Ελλάδα ήταν ο αποδέκτης του Βραβείου Μαρκίδες Πούλιου 2020, καθώς το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ και η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, αποφάσισαν να μετατρέψουν ειδικά για φέτος το Δημοσιογραφικό Βραβείο που θεσπίστηκε το 2008 σε νεύμα αναγνώρισης της προσφοράς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας. Μιλώντας για αυτή την βράβευση το μέλος του ΔΣ, ο κος Βασίλης Κοντογουλίδης δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ότι επειδή όλα είναι διαφορετικά σκέφτηκαν να προσαρμοστούν όλοι στο πνεύμα της εποχής.

Στιγμιότυπο από την χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης

«Έγινε μια διαδικτυακή εκδήλωση για να γίνει η απονομή στον αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο ΑΧΕΠΑ Σίμο Mεταλλίδη και στον αναπληρωτή προϊστάμενο νοσηλευτών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Γαβριήλ Ταχτατζόγλου», δήλωσε ο κος Κοντογουλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η σκέψη που επικράτησε ήταν δοθεί το βραβείο σε δύο ανθρώπους της υγείας, τιμώντας στο πρόσωπό τους και τον ανώνυμο γιατρό , τον ανώνυμο νοσηλευτή που δίνει τη μάχη όλον αυτόν τον καιρό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ήταν μια σύντομη διαδικτυακή εκδήλωση η χθεσινή, αλλά συναισθηματικά φορτισμένη και από τις δύο πλευρές. Οι δύο βραβευθέντες νόσησαν από Covid. «Δύο άνθρωποι που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους νόσησαν από κορονοϊό, κάτι το οποίο δείχνει πόσο ευάλωτοι ήταν και είναι όλο αυτό το διάστημα οι υγειονομικοί που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία της χώρας», επεσήμανε ο κος Κοντογουλίδης.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο Γαβριήλ Ταχτατζόγλου «μετέφερε» τον φόβο που ένιωθε και ο ίδιος, αλλά και όλη του η οικογένεια το διάστημα που νοσούσε από Covid. «Μας είπε ότι η Πανδημία άλλαξε τη σχέση μεταξύ νοσηλευτή και ασθενή, που ήταν μια σχέση παρεξηγημένη όλα αυτά τα χρόνια ειδικά στα δημόσια Νοσοκομεία. Άλλαξε λόγω της Πανδημίας καλύπτοντας ένα κομμάτι της μοναξιάς που νιώθουν μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους», εξήγησε ο κος Κοντογουλίδης προσθέτοντας: «Όπως όλοι γνωρίζουμε ένας ο οποίος θα νοσηλευτεί, είτε σε απλή νοσηλεία, είτε διασωληνωμένος σε ΜΕΘ είναι μόνος του και σ’ αυτή τη μάχη, το μόνο άνθρωπο που μπορεί να έχει είναι το νοσηλευτή δίπλα του, ο οποίος θα του προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας».

Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου (φώτο αρχείο ΕΡΤ)

Μοιράσου το άρθρο: