Αύριο στις 11 το πρωΐ στην αντιπεριφέρεια Ξάνθηςθα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα δείγματα που ελήφθησαν, από το εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Ξάνθης, του ΔΠΘ. Πρόκειται για δείγματα από το εργοστάσιο Μπαταριών που καταστράφηκε την περασμένη Τρίτη στην Ξάνθη, τα οποία βάσει των χημικών αναλύσεων που έγινε από το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όπως τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο επικεφαλής του εργαστηρίου στο τμήμα Μηχανικών, Καθηγητής Σπύρος Ραψωμανίκης, θα αποδειχθεί αν τα μέτρα τα προληπτικά που ισχύουν στην περιοχή, ήταν απαραίτητα ή όχι. Πάντως ξεκαθάρισε πως το νερό μπορούν να το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, όπως και να πλένουν πολύ καλά τα κηπευτικά τους πριν τα καταναλώσουν.
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμενο μηχάνημα για την ατμοσφαιρική ρύπανση που διαθέτει το ΔΠΘ είναι ένα από τα δύο μοναδικά που διαθέτει η Ελλάδα, το δεύτερο βρίσκεται στο Δημόκριτο.

Μοιράσου το άρθρο: