Περισσότεροι από 5000 κάτοικοι της Ξάνθης προσήλθαν τις προηγούμενες ημέρες στις Μονάδες του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις δειγματοληψίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Δύο μονάδες του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην Ξάνθη, δύο στον Εχίνο και μια στη Σμύνθη και η προσπάθεια συνεχίζεται και σε άλλους οικισμούς της Π.Ε. Ξάνθης.

Ο κος Γιώργος Δελλής, είναι επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης Covid από τον ΕΟΔΥ της Αθήνας αυτές τις μέρες βρίσκεται στην ΠΕ Ξάνθης συντονίζοντας την προσπάθεια. «Συνεχίζουμε και σήμερα την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού στον covid 19 με συνεχόμενα τεστ και στον γενικό πληθυσμό και στις ειδικές ομάδες.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και πρόσθεσε πως: « Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί για όσες μέρες είναι απαραίτητο, Όχι μόνο στην πόλη της Ξάνθης, αλλά και σε δήμους και χωριά της ευρύτερης περιοχής με σκοπό να κάνουμε όσο περισσότερα τεστ, με σκοπό να διαπιστώσουμε το επίπεδο λοίμωξης στην περιοχή. Ουσιαστικά θέλουμε την συμμετοχή του κόσμου ώστε να περιορίσουμε τη λοίμωξη και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Όπως εξήγησε ότα τα test βγουν θετικά ενημερώνουν τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, δίνουν κάποιες οδηγίες – συμβουλές για να προστατευτεί η υγεία και η υγεία των οικείων τους. «Είναι σημαντικό σε όλη αυτή τη διαδικασία και προσπάθεια να έχουμε τη συνδρομή και των ανθρώπων και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, αλλά και τους κανόνες οι οποίοι είναι ευρύτερα γνωστοί» ανέφερε.

Στον ίδιο χώρο και η κα Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, επόπτρια των Covid στην ΠΕ Ξάνθης όπως εξήγησε δύο από τις Μονάδες που διαθέτουν βρίσκονται στην Ξάνθη, δύο στον Εχίνο και μια στη Σμύνθη. «Έχουμε Stand by κι άλλες για την συνδρομή εφόσον χρειαστεί.» ανέφερε κι εκείνη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και μίλησε για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η περιοχή. «Είμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Νομό. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθήσουμε, το προσωπικό, ο δήμος, η περιφέρεια, ο ΕΟΔΥ, το κλιμάκιο από την Θεσσαλονίκη. Κάνουμε μια καλή προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον Νομό μας.»

Στον αύλειο χώρο του δημοτικού αμφιθεάτρου ένας μετά τον άλλον κατεύθυναν Ξανθιώτες όλων των ηλικιών για να συμμετάσχουν στα test. “Εκτός από τον εαυτό μας θα πρέπει να προστατέψουμε και τους γύρω μας. Είμαι εκπαιδευτικός και θα πρέπει όλοι να έχουμε το συναίσθημα της ευθύνης. Εγώ μπορεί να μην πάθω τίποτα, αλλά χωρίς να το ξέρω μπορεί να προκαλέσω κάτι στον άλλον.” ανέφερε νεαρή εκπαιδευτικός «Δεν προλάβαμε την προηγούμενη φορά είχε πάρα πολύ κόσμο. Για προληπτικούς λόγους κάνουμε την εξέταση.» πρόσθεσε γυναίκα που φορώντας τη μάσκα εκείνη και ο σύζυγός της βρέθηκαν στον ίδιο χώρο. «Θέλω να ξέρω μήπως είμαι ασυπτωματικός φορέας. Πρέπει να γνωρίζει ο καθένας αν έχει η δεν έχει τον ιό.» πρόσθεσε νεαρός άνδρας και ο φίλος του σημείωσε «Ήρθαμε καθαρά προληπτικά. Για να γνωρίζουμε αν είμαστε φορείς, για να προστατέψουμε τους δικούς μας.»
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: