Μέλι, κεραλοιφές, μπύρες, κρασιά, βότανα, τσάι, λάδι, ελιές, γλυκά, αλλά και δημιουργίες σε ξύλο, κοσμήματα, αληθινά έργα τέχνης. Λίγα μόνο από τα εκθέματα της έκθεσης Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας, που διοργανώθηκε στην Ξάνθη. Εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα της ευλογημένης θρακικής γης, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά ανθρώπους που παράγουν και δημιουργούν σε πείσμα των δυσκολιών.

Την ικανοποίησή του εξέφρασαν διοργανωτές και συμμετέχοντες στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων της Ξάνθης. Επιμελητήριο Ξάνθης, Διοίκηση και υπάλληλοι με την στήριξη της Περιφέρειας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα την πολύ καλή οργάνωση της έκθεσης. Ο στόχος της προβολής των τοπικών προϊόντων και της ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας επετεύχθη βάζοντας σοβαρές υποθήκες για το μέλλον, καθώς θεωρείται πως είναι μια έκθεση που ήρθε για να μείνει. Την Ικανοποίηση του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης,  ο κ. Στ. Μωραϊτης κάνοντας λόγο για μεγάλη επιτυχία, καθώς εκθέτες και επισκέπτες την αγκάλιασαν με ενθουσιασμό.

Δεν έλειψαν και οι προτάσεις για την επόμενη διοργάνωση. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι εκθέτες που κατέθεσαν προτάσεις για την φιλοξενία της έκθεσης σε πιο κεντρικό σημείο και όχι στο γήπεδο του ΑΟΞ, όπως συνέβη φέτος, με την προσδοκία ότι ο χώρος θα είναι περισσότερο προσβάσιμος και στους ξένους, στους επισκέπτες και όχι μόνο στους ντόπιους που, όπως είπαν, γνώριζαν το γήπεδο του ΑΟΞ και προσήλθαν.
Φώτο: Έκθεση Ξάνθης ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: