Πρόταση για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού στον Δήμο Ξάνθης, και συγκεκριμένα τη Σταυρούπολη, υπέβαλε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Ξάνθης, Ιωάννης Ιερόπουλος, προς τον δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Ιερόπουλος, στη Σταυρούπολη υπάρχουν συνολικά 155 κλίνες, 90 ιδιωτών και 65 που ανήκουν στον Δήμο Ξάνθης.

«Θα μπορούσε ο Δήμος Ξάνθης, δαπανώντας ένα ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ, να επιδοτήσει για οκτώ Σαββατοκύριακα τη διαμονή ευαίσθητων ομάδων του δήμου Ξάνθης που δε μπορούν να πάνε κάπου μακριά για διακοπές. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα ενισχυθούν οικονομικά, προκειμένου να αντέξουν και να ατενίσουν με περισσότερη αισιοδοξία την επόμενη χρονιά. Επιπροσθέτως και οι ιδιοκτήτες των μονάδων εστίασης της περιοχής της Σταυρούπολης, αλλά και τα υπόλοιπα καταστήματα θα κατέγραφαν μια τόνωση στην αγορά, που τώρα βλέπουν άδειους τους δρόμους και μηδαμινή εμπορική κίνηση», τόνισε ο κ. Ιερόπουλος.

Πρόσθεσε πως ευελπιστεί πως θα είναι θετικός ο δήμαρχος Ξάνθης, και πως αυτές τις μέρες ήταν στην Αθήνα διεκδικώντας χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης για την περιοχή, της οποίας η τοπική οικονομία έχει δεχθεί καίρια πλήγματα. Επιπλέον, η Σταυρούπολη μετράει πληγές και από τη διακοπή των δρομολογίων των τρένων, καθώς και αυτό συνεισέφερε στην οικονομική ανάπτυξη και κίνηση της περιοχής. Άλλωστε, το ποσό των 40.000 ευρώ, δεν είναι οικονομικά δυσθεώρητο ποσό, αντίθετα, θα στηρίξει επιχειρήσεις οι οποίες το χρειάζονται, και οι δημότες θα απολαύσουν κοντινές αποδράσεις.

Μοιράσου το άρθρο: