Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό προστέθηκε στον «κατάλογο» με τους φτωχούς ανθρώπους που προσπαθούν να ζεσταθούν τις κρύες νύχτες του χειμώνα βρίσκοντας άσχημο τέλος.

Όλα ξεκίνησαν στις δέκα χθες το βράδυ όταν και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης σήμανε συναγερμός. Στην Οδό Δελφών 26, σε μια προέκταση του οικισμού του Δροσερού , περιοχή όπου διαμένουν Ρομά, είχε προκληθεί πυρκαγιά σε ένα παράπηγμα. Όταν στον τόπο έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε άνδρες ήταν ήδη αργά για τον εβδομηντάχρονο (71) άνδρα που διέμενε στην οικία αυτή των δέκα μόλις τετραγωνικών. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής τον ανέσυραν απανθρακωμένο .

Και μετά από προσπάθεια και υπό τις οδηγίες του διοικητή Χρήστου Γκιγκή κατασβέστηκε η φωτιά που πρόλαβε και έκαψε λίγο την διπλανή κατοικία, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, χωρίς να απλωθεί στην περιοχή όπου υπάρχουν πολλά τέτοια παραπήγματα, μικρές κυρίως κατοικίες.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ως εξής:
Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας 71ενος ετών, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία, επί της οδού Δελφών στην Ξάνθη. Στο συμβάν, για το οποίο ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία τις βραδινές ώρες χθες, επιχείρησαν πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην οικία και σε παρακείμενο οίκημα, ευτυχώς όμως λόγω της άμεσης επέμβασης δεν εξαπλώθηκε.

Μοιράσου το άρθρο: