Ο Γιάννης Παπαναστασίου, εργάζεται στο ξενοδοχείο της οικογένειάς του. Εκεί τον συναντήσαμε. «Μετράτε ακυρώσεις;» τον ρωτήσαμε « Δεν υπάρχουν ακυρώσεις. Ξεκινάμε από το μηδέν» απάντησε κι έσπευσε να προσθέσει με χαμόγελο: « Ωστόσο, έχουμε καλή ψυχολογία γιατί ανοίξαμε το ξενοδοχείο και μπορούμε να το παλέψουμε.»

Όπως τονίζει ο κος Παπαναστασίου είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. «Πιστεύω ότι ο κόσμος θα επιστρέψει. Οι δουλειές ανοίγουν, οπότε δεν υπάρχει λόγος να είμαστε κι εντελώς απαισιόδοξοι.» δήλωσε σημειώνοντας με νόημα «Βέβαια, θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα. Στην Κομοτηνή άλλωστε περιμέναμε και τις γιορτές και τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα, αλλά πάμε για επανεκκίνηση δεν φοβόμαστε.»

Ο κος Γιάννης Παπαναστασίου

Μιλώντας για τους Βαλκάνιους γείτονες ο κος Παπαναστασίου τόνισε ότι «Οι Βούλγαροι ενδιαφέρονται. Από την πλευρά των Ρουμάνων δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Πιστεύω πως είμαστε όλοι «σκασμένοι», θα ψάξουμε την Ελλάδα μας για να πάμε τις διακοπές.» Αναφερόμενος δε στα μέτρα ενίσχυσης που έχουν ληφθεί τόνισε πως ο ΦΠΑ δεν έχει αλλάξει σε κάτι όσον αφορά στη διαμονή, έτσι η όλη προσπάθεια πάλι πέφτει, όπως λέει, στους ώμους των ξενοδόχων. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε θέματα τιμής.» δηλώνει και στο ερώτημα αν είναι οικονομικά ελκυστική η διαμονή στην Κομοτηνή; απαντά « Ξεκάθαρα για καλοκαίρι όχι, δεν είμαστε ελκυστικοί σε θέματα τιμής, αν πούμε ο,τι άλλο θα ήταν ψέματα, οπότε περιμένουμε. Πιο πολύ από το Σεπτέμβριο αρχίζουμε συνήθως να κινείται ο χώρος μας στην Κομοτηνή, ωστόσο, υπάρχει πάντα ο φόβος του κορονοϊου. Ας μην λέμε μεγάλα λόγια. Θα δούμε.»
Εύχεται να έρθει κόσμος το καλοκαίρι στην Κομοτηνή. «Μακάρι να έρθει ο κόσμος και το καλοκαίρι. Όπου είναι μακριά η θάλασσα είναι πιο δύσκολα να το ξέρετε αυτό.» παρατηρεί και αναφερόμενος στο «μάθημα» που εκείνος κρατά από το lockdown και την καραντίνα απαντά: «Μάθαμε τους κανόνες υγιεινής ακόμη καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι μας έλειψε πάρα πολύ η δουλειά μας και δεν θέλουμε να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, οπότε ελπίζω κυρίως τα αεροδρόμια και τα σύνορα να προφυλάσσονται όσον αφορά στα θέματα υγιεινής ακόμη περισσότερο γιατί από το πουθενά ένα αεροπλάνο μπορεί να φέρει πολύ άσχημα γεγονότα.»
Φώτο: Γιάννης Παπαναστασίου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: