Ξεκινούν σήμερα οι αναγκαίες ακμαιοκτονίες ULV από αέρος, μετά από την σχετική αδειοδότηση του Υπουργείου Υγείας, αρχής γενομένης από την ΠΕ Καβάλας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες. «Το νέο 3ετές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας είναι εξαιρετικό και ελπίζω να μην συναντήσει άλλους γραφειοκρατικούς σκοπέλους στο διάβα του.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο κος Αλέξης Πολίτης, μέλος της Διοίκησης της Περιφέρειας.

«Είναι ιδιαίτερα καινοτόμο. Είχε πολύ πιο αυξημένο προϋπολογισμό έναντι των προηγούμενων ετών. Είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αν εφαρμοστεί σωστά και δεν βρίσκει συνεχώς σε σκοπέλους γραφειοκρατικούς θα πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα κάθε χρόνο σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση των κουνουπιών.» τόνισε ο κος Πολίτης.

«Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης ο κος Πολίτης στην φωτογραφία σε παλιότερο στιγμιότυπο με τον Υπουργό Άμυνας

Σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι αισθητή η διαφορά από τις πρώτες ημέρες έναρξης των ακμαιοκτονιών από αέρος. «Θα υπάρξει αισθητή διαφορά. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε ακμαιοκτονίες από αέρος αν δεν δοθεί άδεια από το Υπουργείο Υγείας. Συνήθως αυτή η άδεια δίνεται με μια καθυστέρηση μιας και το Υπουργείο έχει μια συγκεκριμένη τακτική εδώ και πολλά –πολλά χρόνια δηλαδή να δίνει την συγκεκριμένη άδεια, να την χορηγεί στην Περιφέρεια κατόπιν κρουσμάτων του Δυτικού Νείλου και είχαμε τα πρώτα κρούσματα.» τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος .

Στην σημείωση δε από την πλευρά μας πως υπήρξαν παράπονα από την «Περιφερειακή Σύνθεση» και επιχειρήματα του τύπου ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στο Υπουργείο Υγείας αλλά σε κωλυσιεργία της Περιφέρειας ο κος Πολίτης απάντησε  την κριτική της αντιπολίτευσης με ένα έργο του Λούιτζι Πιραντέλο λέγοντας: «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.»

Η από αέρος ακμαιοκτονία ξεκινά από την Καβάλα, από τις περιοχές του Νέστου και θα εξαπλωθεί σε όλη την Περιφέρεια. «Θα ακολουθήσουν και οι άλλες περιφερειακές ενότητες , έτσι θα επιλυθεί το πρόβλημα για το οποίο γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων, τηλεφωνημάτων και διαμαρτυριών από τους πολίτες. Ο κόσμος ενοχλείται έχει δίκαιο να διαμαρτύρεται.»
Στη φώτο: το «ακμαιοκτόνο» ελικόπτερο που θα χρησιμοποιηθεί. Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: