Θέματα προς συζήτηση πρότεινε ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, Μιχάλης Βασιλειάδης προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών, τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών, και τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Ο κος Βασιλειάδης αναφέρεται στις εγκαταλελειμμένες ιδιοκτησίες όπου έχουν αναπτυχθεί δέντρα, χόρτα και πολλά υλικά που αποτελούν εστία κινδύνου πυρκαγιάς. Αναφέρεται επίσης στις ζημιές που προκλήθηκαν στους βαμβακοπαραγωγούς του Δήμου από το πράσινο σκουλήκι την περίοδο του καλοκαιριού του 2018 σημειώνοντας πως οι βαμβακοπαραγωγοί άλλων περιοχών είτε έλαβαν αποζημίωση είτε πήραν πολιτική δέσμευση ότι θα πάρουν αποζημίωση, ενώ οι παραγωγοί της περιοχής από ότι φαίνεται θα είναι έξω από τις αποζημιώσεις ζητώντας να συζητηθεί το θέμα.

Η επιστολή του κ. Μ. Βασιλειάδη έχει ως εξής:
Κυρία Πρόεδρε του Δ.Σ. Μαρώνειας-Σαπών, με αίσθημα συλλογικής και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, και η αλλαγή λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω υγειονομικής κρίσης, σας παραθέτουμε τα εξής θέματα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως εξής:

Μετά από οχλήσεις αρκετών δημοτών σχετικά με εγκαταλελειμμένες περιουσίες, οικίες κ.τ.λ.π. αλλά και προσωπική αυτοψία μας σε πολλούς οικισμούς του Δήμου διαπιστώσαμε πως σε αυτές τις ιδιοκτησίες έχουν αναπτυχθεί δέντρα, χόρτα και πολλά υλικά που αποτελούν εστία κινδύνου πυρκαγιάς με άμεσο κίνδυνο να καούν περιουσίες οι οποίες γειτνιάζουν με τις ως άνω εγκαταλελειμμένες περιουσίες αλλά και να κινδυνεύουν και οι ζωές συνδημοτών μας. Επιπλέον αποτελούν εστία τρωκτικών και ερπετών με άμεσο κίνδυνο για παιδιά και ηλικιωμένους. Μάλιστα μαρτυρία συντοπίτη μας κάνει και λόγο για οχιές που εθεάθησαν στις εν λόγω ιδιοκτησίες. Για το λόγο του αληθές σας προωθώ και φωτογραφίες οι οποίες πιστοποιούν τα γραφόμενά μας. Για αυτό το λόγο προτείνουμε αφενός η κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα να καταγράψει αυτές τις περιουσίες και έπειτα μέσω του Δήμου να προωθηθεί έγγραφο για τον καθαρισμό τους, αφετέρου από τις υπηρεσίες του Δήμου να γίνουν οι αντίστοιχες διαδικασίες. Επίσης σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω διαδικασιών να προβλεφθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα και οι υπηρεσίες του Δήμου να αναλάβουν τον καθαρισμό μετά την επιβολή αντίστοιχου προστίμου.

Σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στους βαμβακοπαραγωγούς του Δήμου μας από το πράσινο σκουλήκι την περίοδο του καλοκαιριού του 2018 έχει γίνει γνωστό πως βαμβακοπαραγωγοί άλλων περιοχών είτε έλαβαν αποζημίωση είτε πήραν πολιτική δέσμευση ότι θα πάρουν αποζημίωση, ενώ οι παραγωγοί της περιοχής μας από ότι φαίνεται θα είναι έξω από τις αποζημιώσεις. Γι αυτό το λόγο παρακαλούμε να τεθεί το θέμα αυτό σε επόμενο ΔΣ και να συμφωνήσουμε όλες οι παρατάξεις και οι βαμβακοπαραγωγοί για παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξαγωγή ψηφίσματος και λοιπές αγωνιστικές δράσεις.

Μοιράσου το άρθρο: