Από την περασμένη Τρίτη έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις του η πρόεδρος του τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, Μαρία Δημάση και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Ηλίας Πετρόπουλος.
Ο λόγος των παραιτήσων των δύο Καθηγητών του Δημοκριτείου οφείλεται κατά κύριο λόγο στα κενά που υπάρχουν στην Γραμματεία της Σχολής, αλλά και γενικότερα, καταδικάζοντας ουσιαστικά το τμήμα σε «αργό θάνατο».
Η κ. Δημάση αλλά και ο κ. Πετρόπουλος περιμένουν την πράξη αποδοχής, ή μη, των Πρυτανικών Αρχών του Δημοκριτείου, των υποβληθέντων παραιτήσεων τους.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις των δύο Καθηγητών, αλλά η τελική απόφαση είναι του Πρύτανη, Αλέξανδρου Πολυχρονίδη.
Οι δύο Καθηγητές έφτασαν σε αυτό το σημείο σχεδόν της απελπισίας, για να διαμαρτυρηθούν, καθώς εδώ και δέκα χρόνια έχουν να γίνουν διορισμοί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Πολλά τα κενά σε πολλούς τομείς και όχι μόνο στη Γραμματεία, λόγω των συνταξιοδοτήσεων, που κόβουν την ανάσα της λειτουργίας, αλλά και της ανάπτυξης του εν λόγω τμήματος.
Αυτό που μας διαβεβαίωσαν πάντως είναι πως δεν κινδυνεύει η εξεταστική περίοδος που ξεκινά σήμερα, αλλά ούτε και η εκπαιδευτική λειτουργία του τμήματος.

Μοιράσου το άρθρο: