Η επίσημη παρουσίαση του λογότυπου, του βίντεο και του site των 100 χρόνων από την πλευρά της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πλησιάζει. «Έχει γίνει προετοιμασία.» αποκαλύπτει η κα Ζωή Κοσμίδου, Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας αν. Μ.Θ. και σημειώνει ότι στην ειδική εκδήλωση της Παρασκευής θα αναφερθούν και οι σημαντικές δράσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων.

«Το στίγμα θα δοθεί από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Περιφέρειας, που συγκροτήθηκε ειδικά για την επέτειο των 100 χρόνων, τον κο Θεοχάρη Δαλακούρα. Οι εκδηλώσεις αυτές θα αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια, για τα επόμενα χρόνια.» δηλώνει η κα Κοσμίδου, μέλος της Επιτροπής.

«Άρα θα υπάρχει και συνέχεια;» ρωτήσαμε την κα Κοσμίδου και σημείωσε πως «Ναι, ένας «κύκλος» ανοίγει, θα είναι ένα έργο το οποίο θα μείνει ώστε να εμπλουτίζεται συνεχώς τα επόμενα χρόνια. Ένα έργο σημαντικό για την Περιφέρεια.»

Σύμφωνα με την κα Κοσμίδου, «Ό, τι και να πούμε δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας τις αρχές μας, τις βάσεις μας, τις ρίζες μας. Από εκεί ξεκινούμε όλοι. Από την ιστορία κι ακόμη – ακόμη από αυτά που κρύβονται μέσα στην ιστορία, οι μύθοι, τα έθιμα. Όλα αυτά.»

Όπως τονίζει: «Αν κεφαλοποιήσουμε αυτά που έχουμε και αξιοποιήσουμε το πολύ πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό, ενωμένοι νομίζω ότι θα αναδείξουμε σίγουρα το πολιτιστικό στίγμα της Περιφέρειας.» επισημαίνοντας πως φέτος είναι μια ευκαιρία να το κάνουμε.
Info
Η επίσημη παρουσίαση του λογότυπου, του branding, του βίντεο και της ιστοσελίδας της ΠΑΜΘ για τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θρακής στον Εθνικό Κορμό θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής. Κατά την παρουσίαση, ο Πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Θεοχάρης Δαλακούρας, θα αναπτύξει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων. Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν οι θρακιώτισσες σολίστ Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, η παιδική χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, μουσικά σχήματα του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής καθώς επίσης και μέλη του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής με την αστική παραδοσιακή ενδυμασία της περιοχής.

Φωτογραφία: Ζωή Κοσμίδου Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: