Κομοτηνή:Μείωσαν το αλάτι οι αρτοποιοί της Ροδόπης

“Εδώ και 3 χρόνια οι αρτοποιοί του Ν. Ροδόπης έχουν μειώσει το αλάτι στο ψωμί που παρασκευάζουν” τόνισε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρόεδρος των αρτοποιών του Ν.Ροδόπης Χρήστος Δαλθανάσης. δηλαδή βάζουν 1 μέχρι 1,8% αλάτι στα 100 κιλά αλεύρι.

Όμως το θέμα για τους αρτοποιούς δεν είναι το αλάτι, όσο είναι η μείωση της κατανάλωσης καθώς πλέον οι Ροδοπίτες τρώνε το ψωμί που περισσεύει και την επόμενη μέρα ενώ μέχρι πριν από 4 χρόνια το ψωμί που περίσσευε το έδιναν στα σκυλιά. Μέχρι το 2011 οι κάτοικοι της Ροδόπης κατανάλωναν περίπου 18.000 κιλά ψωμιά την ημέρα ,σήμερα καταναλώνουν 16.000 με 17,000 κιλά ψωμιά.
Όπως ήταν φυσικό μειώθηκε και η κατανάλωση στα βουτήματα πλέον αντί ενός κιλού ζητάνε 3 με 4 κουλουράκια. είπε ο κ Δαλθανασης.
Όσον αφορά τις ποικιλίες ψωμιού που παρασκευάζονται στην Ροδόπη αυτές είναι 19 με 20 ..

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος