Ένα από επόμενα δημοτικά συμβούλια θα είναι αφιερωμένο στο θέμα των αδέσποτών σκύλων στην Κομοτηνή με προτάσεις που θα κατατεθούν από την αντιπολίτευση, αποφάσισε το Σώμα των Δημοτικών Συμβούλων.

Το θέμα ανακίνησε ο επικεφαλής της παράταξης « Σπάρτακος» Νεκτάριος Δαπέργολας μια και πληθαίνουν τα περιστατικά με δαγκώματα σκύλων στο νοσοκομείο Κομοτηνής.. «Κάθε δυο μέρες κι ένας Κομοτηναίος στο νοσοκομείο από δάγκωμα σκύλου» τόνισε ο κ Δαπέργολας «προσπαθούμε να αναδείξουμε ένα τεράστιο πρόβλημα ώστε να ξεκινήσει ένας διάλογος για τα αδέσποτα»
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης επεσήμανε ότι ο δήμος Κομοτηνής είναι ο μόνος δήμος στην στην ΑΜΘ που διαθέτει δημοτικό κυνοκομείο όπου φιλοξενεί 250 αδέσποτα. Μάλιστα από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν περισυλλεγεί 2500 αδέσποτα, έγιναν 1500 εμβολιασμοί και 915 στειρώσεις . «Δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά το πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί από τα αδέσποτα αλλά από αυτούς που εγκαταλείπουν τα ζώα τους και δημιουργούν νέα αδέσποτα.» τόνισε καταλήγοντας.

Μοιράσου το άρθρο: