Στο πόδι η πόλη της Κομοτηνής. Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της Πανελλαδικής απεργίας η πρωτεύουσα της Θράκης θα νεκρώσει.
Το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών και μη καταστημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποφάσισε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης. Κλειστά για 24 ώρες θα είναι και τα καφέ της Κομοτηνής. Έτσι, την Τετάρτη οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για δύο ημέρες, αλλά και τα απαραίτητα για το οικογενειακό τους τραπέζι.

«Την Πέμπτη δεν θα λειτουργεί τίποτα στην αγορά » δηλώνει ο κ. Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας σημειώνοντας ότι θα είναι μέρα μόνο αγωνιστικών κινητοποιήσεων. «Όλοι οι συνάδελφοι θα βγούμε στους δρόμους μήπως και αποτρέψουμε τον όλεθρο που έρχεται» δηλώνει. Ήταν μια απόφαση της πλειοψηφίας; τον ρωτάμε για να προσθέσει ότι η Ομοσπονδία καλύπτει όλο το εύρος των επαγγελμάτων του Νομού Ροδόπης. «Ήταν απόφαση 100% όλων των Σωματείων για 24ωρη απεργία. Όλη την ημέρα θα είναι κλειστά: η αγορά, τα καφέ, η εστίαση, τα κρεοπωλεία, όλοι οι κλάδοι.» δηλώνει ο κ. Βαφειάδης αποκαλύπτοντας ότι ήταν καλύτερο το κλίμα υπέρ της απεργίας. «Πάντα υπάρχει δυσπιστία, δυσπιστία για το τι θα κάνει ο διπλανός περισσότερο. Δυστυχώς είμαστε ακόμη στο «εγώ» κι όχι στο «εμείς» σε πολλά πράγματα. Πρέπει την Πέμπτη να δείξει η Ομοσπονδία ότι είναι ενωμένη.»

Στις δέκα το πρωί θα πραγματοποιηθεί μια προ-συγκέντρωση έμπροσθεν του κτιρίου της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή και των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής. Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να κάνει λόγο για ανάγκη «ενότητας, μαζικότητας, συμμετοχής» σημειώνοντας ότι η τοπική αγορά χρειάζεται αύξηση της κατανάλωσης, μείωση της φορολογίας, ανάπτυξη.
Φώτο: Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: