Υπέρ του αυτοδιοίκητου του Κέντρου Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ τάχθηκε, με την κατά πλειοψηφία απόφαση του, στη χθεσινή του (4/11/2019) συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νόντας Στολτίδης, που έφερε το θέμα αυτό, για δεύτερη συνεδρίαση προς συζήτηση, αφού εξέφρασε τη στήριξή του στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, τόνισε ότι για την όποια υπόνοια υπάρχει για τον οικονομικό έλεγχο του Κέντρου, υπεύθυνοι είναι οι ορκωτοί λογιστές, που μέχρι τώρα δεν έχουν διαπιστώσει καμία παρατυπία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, αφού επικρότησε την επιτυχημένη πορεία του Κέντρου τάχθηκε υπέρ του αυτοδιοίκητου, όπως και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Λευτέρης Ιωαννίδης και οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μιχαηλίδης και Βαγγέλης Σημανδράκος.

Αρνητική στάση κράτησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Φώτης Κεχαγιάς, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει το Κράτος να συμμετάσχει στη διοίκηση του Κέντρου και να ελέγχει τις δαπάνες, καθώς το χρηματοδοτεί κάθε χρόνο με 20 εκ. ευρώ.

Στην παρέμβασή του ο επιστημονικός υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης «Ορίζοντες», Νίκος Τσακμάκης, αφού τάχθηκε κατά της απόφασης του αρμόδιου Υπουργείου να διορίσει διοίκηση στο ΚΕΘΕΑ, τόνισε ότι από την ίδρυσή του, η διοίκηση του Κέντρου εκλέγεται από πρώην εξαρτημένα άτομα, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων, όσο επίσης και από τους γονείς τους, αλλά και εργαζομένους του Κέντρου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: