Αίτημα να μπει το θέμα των εξελίξεων στη ΔΕΗ, ως θέμα ενημέρωσης και συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, κατέθεσε στην πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης της  ελάσσονος αντιπολίτευσης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία», Στέφανος Πράσσος.

Όπως τονίζει στο αίτημά του οι εξελίξεις στο ζήτημα, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για το οριστικό κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή μας «είναι ραγδαίες και δυστυχώς πολύ οδυνηρές».

«Οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ είναι ραγδαίες και τα σύννεφα που υπάρχουν πυκνώνουν επικίνδυνα». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας «ΕΛΠΙΔΑ» με επικεφαλής την Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ζητώντας από τον Περιφερειάρχη να φέρει το θέμα της ΔΕΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η «ταχύτερη απολιγνιτοποίηση», στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, βάζει επί τάπητος θέματα που οι θεσμικοί φορείς και κυρίως η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να συζητήσει άμεσα.

Η οικονομική κατάρρευση της περιοχής, καταλήγει η ανακοίνωσης της παράταξης «Ελπίδα», και παράλληλα  οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν, οι Τηλεθερμάνσεις, η Γη και τα Νερά, το περιβάλλον, απαιτούν ένα συγκροτημένο σχέδιο με πόρους και χρονοδιάγραμμα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: