Την  υιοθέτηση  ψηφίσματος,  ενάντια  στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Βασιλίτσα των Γρεβενών, ζήτησε  στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  που έγινε με τηλεδιάσκεψη, η παράταξη «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή,  στη Δυτική Μακεδονία» .

Το  ψήφισμα  καταψηφίσθηκε από  την παράταξη της  Περιφερειακής αρχής, δηλώνοντας άλλο  πολιτικό σκεπτικό, ενώ το υπερψήφισαν, τόσο ο συνδυασμός της μείζονος  αντιπολίτευσης  «Δημιουργία Ανατροπή», όσο και ο  συνδυασμός  «Ελπίδα», από την ελάσσων αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τα αρχεία της,  η Ρ.Α.Ε  έχει δώσει άδεια παραγωγής για εγκατάσταση 3 αιολικών, βιομηχανικών πάρκων στη Βόρεια Πίνδο και στο ψήφισμα  που  προτάθηκε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται ουσιαστικά για ολική ισοπέδωση ενός ολόκληρου βουνού,  αλλά και την καταστροφική παρέμβαση στη πίστα του φημισμένου σε όλη την Ελλάδα, διθέσιου τελεφερίκ, αλλά και συνολικά, του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, σε μία περιοχή την  Βόρεια Πίνδο, όπου είναι χαρακτηρισμένη περιοχή NATURA, η οποία και  θα έπρεπε να προστατεύεται αυστηρά».

Το θέμα τέθηκε για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας, μετά  και  την μαζική συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  που πραγματοποιήθηκε στις   24 Μαϊου, στο κάλεσμα που οργάνωσαν η πρωτοβουλία πολιτών και 10 περιβαλλοντικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, με την συμμετοχή  εκατοντάδων κατοίκων.

ΕΡΤ   ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Μοιράσου το άρθρο: