Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώνονται  τέσσερα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας για το διάστημα 4 – 8 Ιουλίου 2020, το σύνολο των οποίων είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται ένα «ορφανό» κρούσμα που διαγνώστηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένου προεγχειρητικού ελέγχου, ενώ τα υπόλοιπα προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης στενών επαφών θετικών κρουσμάτων. Τα νέα κρούσματα χαρακτηρίζονται ασυμπτωματικά.

Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα ανέρχεται συνολικά στα 27, από τα οποία, 24 κάτοικοι του νομού Καστοριάς, και 3, κάτοικοι του νομού Κοζάνης.

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από την παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας έχουν λάβει εξιτήριο δύο ασθενείς που νοσηλεύτηκαν επιτυχώς με Covid-19 λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Παράλληλα, συνεχίζεται ομαλά η νοσηλεία για άλλους δύο ασθενείς.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των θετικών κρουσμάτων προκύπτει μέσα από τις διαδικασίες της ιχνηλάτησης και αφορά συνήθως ασυμπτωματικά άτομα, η επιδημιολογική κατάσταση στον νομό Καστοριάς αξιολογείται ως ελεγχόμενη. Απόλυτα ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός πως από τις ιχνηλατήσεις των τριών πρώτων ορφανών κρουσμάτων στον νομό Καστοριάς δεν έχει διαπιστωθεί ουδεμία διασπορά του ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους.  Συνολικά, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Γ.Ν. Κοζάνης 298 δείγματα στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών θετικών κρουσμάτων.

 

Μοιράσου το άρθρο: