Στην αγορά αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού,  για τις ανάγκες των δύο Γενικών Νοσοκομείων σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα,  προχώρησε το Εμπορικό και  Βιομηχανικό  Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε)  Κοζάνης.

Ειδικότερα,  για το «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης , η προμήθεια αφορά συσκευή προηγμένης τεχνολογίας μηχανικού αερισμού (αναπνευστήρας) που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη ασθενών με αναπνευστικές δυσκολίες, ενώ για το «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας,  ο εξοπλισμός αφορά παρακλίνιο monitor, ειδική οθόνη-κλίνη για την παρακολούθηση ζωτικών παραμέτρων και αξιόπιστες μετρήσεις.

Η προμήθεια και διάθεση του εξοπλισμού αυτού, έγινε μετά από σχετική συνεννόηση με τα δύο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαίδας, με βάση  τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί,  από το προσωπικό και τις διοικήσεις τους.

Ο εξοπλισμός για τα δύο νοσοκομεία  θα χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα ασθενών και μαζί  με το υλικό (προστατευτικές μάσκες) που παραδόθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα σε μέλη του Ε.Β.Ε και σε εργαζόμενους υπηρεσιών, εντάσσονται  στο πλαίσιο της Εθνικής προσπάθειας,  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου και την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία της υγείας των πολιτών.

 

 

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης

Μοιράσου το άρθρο: